Onderzoek

Onderzoek

Het Impact Centre Erasmus heeft ervaring met impact meten en impact onderzoek in diverse omgevingen en projecten. De invalshoeken en wensen rondom impact en impactmeten zijn divers. Ontwikkelingsorganisaties en goede doelen bijvoorbeeld voelen de behoefte om hun bestedingen te evalueren en met hun activiteiten steeds effectiever te zijn. De overheid kent vele maatschappelijke opgaven waarover zij de resultaten willen meten en delen.

Het Impact Centre Erasmus ziet een verschuiving van impact evaluaties naar impact metingen om te leren en bij te sturen tot zelfs vooraf gelden juist te kunnen toewijzen om maximale maatschappelijk impact te behalen. Voor bedrijven ligt het iets anders. Impact meten gaat hierbij vooral om de bedrijfsstrategie en het vertalen en meten van doelen die verder gaan dan de financiën alleen. De sociale ondernemingen zijn binnen het bedrijfsleven koploper op het gebied van impact.

Echt ‘hot’ is nu impact investing, hierbij streeft ICE naar impact optimalisatie bij de keuze van investeringen. Impact meten van partnerschappen is complex omdat het gemeenschappelijk doel een verbinding moet maken met de individuele doelen, belangen en perspectieven van de verschillende partijen.

Bedrijven

Bedrijven

Overheid

Overheid

Maatschappelijke organisaties

Maatschappelijke organisaties

Partnerschappen

Partnerschappen

Leefbaar loon / Living wage

Leefbaar loon / Living wage

Resultaten Nationaal Crowdfunding onderzoek

Resultaten Nationaal Crowdfunding onderzoek