Finalisten voor de Impact Challenge Award bekend!

Impact Challenge Award

De ontwikkelprijs voor de goededoelensector is bedoeld om inzichten en inspiratie over effectieve interventies breed zichtbaar te maken. Impact Centre Erasmus heeft de inzendingen beoordeeld en vijf finalisten geselecteerd.

De finalisten zijn:

  • Het Liliane Fonds met het ‘Breaking down Barriers’ project
  • Het Longfonds met de ‘Maatschappelijk impactmeting Longpunten’
  • De Max Foundation met het ‘Max Payment-by-results’ (MaxPBR) programma
  • De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind met het ‘Samen naar School’ project
  • Simavi met het ‘Ritu project’

De top vijf kan met het aangeboden consultancy traject de case uitwerken. Tijdens het Impact Event op 29 maart 2019 wordt door een vakjury en het publiek de winnaar gekozen en de Impact Challenge Award uitgereikt.

De Impact Challenge stimuleert en faciliteert goede doelen om aan impact te werken en kennis en ervaring met elkaar te delen. Voorafgaand aan de lancering van de Impact Challenge is door Toezichthouder CBF een inventarisatie uitgevoerd (sectorreflectie impact) onder ruim 400 erkende goede doelen. De Impact Challenge heeft vijf thema’s benoemd waaraan organisaties kunnen werken en waar inzichten met elkaar gedeeld kunnen worden. De thema’s zijn: verandertheorie, bewijsvoering, analyse, monitoren en evalueren en de Social Development Goals (SDG's). Voor de Impact Challenge is een eigen Theory of Change met een meerjarenprogramma ontwikkeld tot 2021. Hoe meer goede doelen bewuster en stap voor stap met impact omgaan hoe makkelijker het is om in een volgende fase de impact van goede doelen beter zichtbaar te maken voor het publiek. In 2019 wordt voor het eerst een Impact Challenge Award uitgereikt.

Meer informatie

www.impact-challenge.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen