Financieren met purpose

De afgelopen jaren hebben verschillende Nederlandse financiële instellingen onder de noemer van ‘purpose’ de eigen rol in de samenleving geherdefinieerd. Zo wil de Rabobank het voedselprobleem oplossen en bankiert ABN Amro voor een betere wereld. Gaan Nederlandse bankiers, verzekeraars en beleggers de wereld redden? En hoe doen ze dat dan precies?

Op 14 december (18:30) presenteert de academische denktank het Sustainable Finance Lab haar visie op de purpose van Nederlandse financiële instellingen. Onder leiding van hoogleraar Esther-Mirjam Sent zal hoogleraar Karen Maas (Impact Centre Erasmus) hierover in gesprek gaan met Leendert Bikker (Rabobank) en Karlijn van den Berg (ABN Amro). Hoogleraar Ronald de Jong (Philips Foundation) zal bespreken hoe binnen Philips handen en voeten wordt gegeven aan de ambitie om in 2025 jaarlijks het leven van 2 miljard mensen te verbeteren. Reseveer hier nog een plek!

Vooraf of nadien meer lezen over de visie van Sustainable Finance Lab op de purpose van Nederlandse financiële instellingen? Lees de kennispaper hier

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen