Impact Centre Erasmus onderzoekt Maatschappelijke Diensttijd

Impact Centre Erasmus is trots te vermelden dat we de komende jaren onderzoek gaan doen naar de impact en het versterken van de Maatschappelijke Diensttijd. Tijdens de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) zetten jongeren zich vrijwillig actief in voor anderen. Maatschappelijke Diensttijd geeft jongeren de kans zichzelf te ontdekken en hun talenten te ontwikkelen. Daarbij doen ze iets goeds voor de maatschappij en leren ze anderen en de samenleving beter kennen. Over heel Nederland zijn MDT-projecten te vinden waar jongeren aan deel kunnen nemen. Van bijles geven, helpen bij de reddingsbrigade tot het opzetten van een eigen maatschappelijk event.  

Met een divers consortium gaat Impact Centre Erasmus aan de slag met het vergroten van kansengelijkheid en het stimuleren van actief burgerschap van jongeren. Samen maken we van MDT dé ‘go-to’ plek voor álle Nederlandse jongeren die aan de slag willen met hun maatschappelijke bevlogenheid of nieuwsgierigheid. Houd onze website in de gaten voor updates over het MDT-onderzoek!

Impact Centre Erasmus is trots onderdeel uit te maken van een enthousiast team van onder andere wetenschappers, community builders, vormgevers, stategen, social designers en IT’ers. Naast Impact Centre Erasmus bestaat het consortium uit Diversion, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Kantar, Afdeling Buitengewone Zaken, Wallaart & Kusse Public Affairs, Thrive Institute, GoSpooky, Multitude en RogerThat.

Lees hier het artikel van Diversion. 
Klik hier voor meer informatie over Maatschappelijke Diensttijd.