Impact Centre Erasmus werkt samen met musea aan inclusievraagstukken

Inclusie staat hoog in de agenda in de culturele sector. Er is steeds meer aandacht voor het aanspreken en betrekken van een uitgebreidere doelgroep en voor het belang van een inclusievere personeelssamenstelling. Maar hoe? Impact Centre Erasmus werkt samen met inspirerende organisaties aan diverse inclusievraagstukken, waaronder het Van Abbemuseum, STUDIO i en het Van Gogh Museum.

Met verschillende initiatieven willen diverse musea inclusie en diversiteit in de culture sector bevorderen. Met als aanleiding de wereldwijde Black Lives Matter protesten werd in maart het netwerk ‘Musea Bekennen Kleur’ opgericht. Binnen dit initiatief zetten dertien musea, waaronder het Van Abbemuseum en het Van Gogh Museum, zich samen in voor meer diversiteit en inclusie. Het doel is diversiteit en inclusie te verankeren in het DNA van de diverse organisaties.

Sinds januari 2018 zet STUDIO i (een initiatief van het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum) zich in om toegankelijkheid en inclusie in de culturele sector te verbeteren. Waar musea vaak goede bedoelingen hebben, ontbreekt soms de kennis om inclusie op een goede manier te verbeteren. STUDIO i is een platform voor inclusieve cultuur, waarbij andere musea terecht kunnen voor kennis, inspiratie en advies.

Impact Centre Erasmus werkt samen met STUDIO i, het Van Abbemuseum en het Van Gogh Museum aan diverse vraagstukken over inclusie en toegankelijkheid. Impact Centre Erasmus werkt al samen met het Van Gogh aan ‘Van Gogh Verbindt’, een vierjarig traject met als doel het Van Gogh Museum aantrekkelijker en relevanter te maken voor biculturele Amsterdamse jongeren. Impact Centre Erasmus richt zich op het meten en begeleiden van de beoogde impact van de diverse musea.

Lees hier meer over Musea Bekennen Kleur, STUDIO i en Van Gogh Verbindt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen