Podcastaflevering Karen Maas en Jan Peter Balkenende

Luister de ESB podcast ‘Welvaart, de brede podcast’ van Maartje Schulz en dr. Marcel Canoy, met deze keer als gasten prof. dr. Karen Maas, academisch directeur Impact Centre Erasmus en hoogleraar accounting en duurzaamheid aan de Open Universiteit en prof. dr. Jan Peter Balkenende, o.a. Dutch Sustainable Growth Coalition. Het is niet alleen een oproep voor herijking van bedrijfsmodellen maar zeker ook het gaan sturen op lange termijn waardecreatie. Maas: “Bij het ene bedrijf is het makkelijker dan bij het andere bedrijf, je kunt je beweegruimte zoeken in ‘wat’ je doet en/of ‘hoe’ je het doet. Dat betekent ook stoppen met activiteiten, en dat gebeurt te weinig. En over de meetvraag… meten komt pas op punt 5!" 

Balkenende: “Bedrijven die de ethische én zakelijke redenen in vizier hebben, zijn de winnaars van morgen. We praten over ESG, Integrated Reporting, CSRD e.d., maar veel methoden zijn nog traditioneel”. 

De vraag aan beide gasten van prof. dr. Dirk Schoenmaker, RSM, luidt: “De financiële overwegingen vanuit de aandeelhouders hebben vaak voorrang. Hoe kunnen we de sociale en ecologische kant een grotere rol geven in de bestuurskamer?” Beluister de antwoorden van Karen Maas en Jan Peter Balkenende.

https://open.spotify.com/episode/0fpktmtYhfDrbxtKaHJfE1?si=bcc81c26aac441ce&nd=1&dlsi=1c851bca94764693 

Wil je met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan de samenleving? Als je echt de diepte in wilt gaan en Conscious Business wilt integreren in jouw organisatie, bekijk dan ons Executive Program Conscious Business. Hieronder vind je meer informatie: 

https://www.eur.nl/ice/conscious-business-0/executive-program-conscious-business 

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen