165 jaar Rotterdamsch Leeskabinet, 165 jaar leesliefde - VOLGEBOEKT

Een jonge studente loopt met haar rug naar de kamera de trap in de Leeskabinet nis op, richting hoge en goedgevulde boekenkasten.
Datum
vrijdag 24 mei 2024, 15:00 - 18:00
Type
Algemeen
Gesproken taal
Nederlands
Aanmelden (vereist) Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 24 mei vieren we het 165-jarig bestaan van het Rotterdamsch Leeskabinet. De bibliotheek werd op 24 mei 1859 voor het publiek geopend en draagt al 165 jaar lang de liefde voor lezen uit. 

Leesliefde staat dan ook centraal in het programma, met aandacht voor genres als spoken word, pulp en de graphic novel. De middag start om 15.00 uur en wordt gemodereerd door Abdelkader Benali. Met optredens door de Stadsdichter van Rotterdam Elfie Tromp en de Dichter des Vaderlands en koningin van de spoken word Babs Gons. Berrie Vugts interviewt schrijver en dichter Kees ’t Hart over zijn veelbesproken Pleidooi voor pulp

U krijgt een voorproefje van onze nieuwe collectie graphic novels: illustrator Marloes de Vries maakte met uitgever Pieter Kers een exclusief voorjaarsgeschenk voor de leden. Directeur van de Universiteitsbibliotheek Lucinda Jones zal het eerste exemplaar van dit korte beeldverhaal in ontvangst nemen.

Bibliothecaris Roman Koot sluit het programma af, waarna het tijd is om het glas te heffen op ons jubileumjaar.

Meer informatie

Theater Erasmus Paviljoen

Aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.30

Borrel vanaf 16.40

Toegang vrij, aanmelden vereist

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen