Powema Boto

Rotterdamsch Leeskabinet, Taalmuseum en EUR in Theater Zuidplein
Datum
vrijdag 30 jun 2023, 15:00 - 16:30
Type
Algemeen
Locatie

Theater Zuidplein

Ticket informatie

Tickets hoofdprogramma Kleine Zaal €5,- (inclusief drankje)

Vanaf 14.00 uur en na 16.30 bieden we een community programma met documentaires en samenkomst in Zaal Z en de foyer. De toegang hiervoor is vrij.

Tickets Voeg toe aan agenda

Na het grote succes van Powema Tori vorig jaar, zullen we deze middag met gedichten, zang en dans de schepen volgen die op Suriname voeren.

Aan boord van de binnenlandse korjalen en de schepen uit Afrika, Europa en Azië voeren mensen mee van alle kleuren, ieder met een eigen verhaal. Hun verhalen, talen en culturen maakten van Suriname een van ’s werelds meest kleurrijke smeltkroezen. Die rijkdom voel je terug in de Surinaamse poëzie en die staat deze middag centraal. Kom het luisteren en zien op het toneel, in film, en in de vitrines.

We zullen verhalen horen van o.a. Raoul de Jong, Arthur Cairo, Hermine Haman; begeleid door de drum van Carlo Hoop. Awidya zorgt voor zang en dans.

Dit evenement wordt georganiseerd door het Taalmuseum, Erasmus Universiteit Rotterdam en het Rotterdamsch Leeskabinet, en Theater Zuidplein.

Arthur Cairo op Powema Tori in 2022
Hermine Haman met Carlo Hoop op Powema Tori in 2022
Meer informatie

30 juni 2023

15:00-16:30 uur - Hoofdprogramma Kleine Zaal – Theater Zuidplein

Tickets 5,- inclusief drankje

Vrije toegang voor ons sprankelend community programma en samenkomst in zaal Z (begane grond) en de foyer, vanaf 14.00 en na 16.30

Theater Zuidplein: Gooilandsingel 95, Rotterdam

Lees meer over de collectie Surinaamse poëzie bij het Rotterdamsch Leeskabinet.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen