Tommy Wieringa over 'Nirwana'

Rotterdamsch Leeskabinet
Een jonge studente loopt met haar rug naar de kamera de trap in de Leeskabinet nis op, richting hoge en goedgevulde boekenkasten.
Datum
donderdag 19 okt 2023, 20:00 - 21:30
Type
Algemeen
Ticket informatie

Tickets voor Leeskabinet-leden en EUR-studenten €5,-

Reguliere prijs €10,-

Bestel ticket(s) Voeg toe aan agenda
foto: Keke Keukelaar

Evenement i.s.m. boekhandel Maximus - interview door Maria Heiden.

Gevierd kunstenaar Hugo Adema stamt uit een roemruchte familie die al decennia haar stempel op de moderne tijd drukt. Zijn grootvader Willem Adema stichtte zijn offshore-imperium na een dubieuze rol in de Tweede Wereldoorlog: aanvankelijk vecht hij aan Duitse zijde aan het oostfront, maar halverwege de oorlog sluit hij zich aan bij het verzet. Wie is die man die sommigen vereren als een held en anderen beschouwen als een geslepen opportunist?

Terwijl zijn tweelingbroer aan het hoofd van het familiebedrijf het grootste schip ter wereld laat bouwen, raakt Hugo’s eigen leven in een impasse als zijn grote liefde hem verlaat. Hij keert terug naar het landgoed waar hij is opgegroeid om weer te schilderen en het verleden van zijn inmiddels honderdjarige grootvader te onderzoeken.

Wanneer zijn vroegere gouvernante overlijdt duiken in haar huis de verloren gewaande dagboeken van Willem Adema op, die een ontstellend licht werpen op diens oorlogsjaren. Is dit het moment om de geschiedenis recht te doen?

Tommy Wieringa (1967) is een gelauwerd en veelzijdig schrijver, presentator en columnist. Voor de roman Joe Speedboot (2005) kreeg hij de F. Bordewijk-prijs toegekend en voor Dit zijn de namen de Libris Literatuur Prijs (2013). De naar het Engels vertaalde roman De dood van Murat Idrissi leverde een nominatie voor de prestigieuze International Booker Prize op.

Meer informatie

Evenement donderdag 19 oktober 20.00, inloop 19.30

Locatie: Hillegondakerk, Kerkdreef 2, Rotterdam (Hillegersberg)

Na afloop signeert de auteur. Boekverkoop door boekhandel Maximus.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen