Pre Academic Programme

Pre Academic Programme tijdens coronacrisis

Wegens corona organiseren we deze zomer een online Pre Academic Programme.

Meer informatie over de EUR tijdens de coronacrisis

Start goed voorbereid aan jouw opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam!

De overstap van de middelbare school naar de universiteit is voor veel eerstejaars normaliter al een flinke stap, die door de coronacrisis vergroot wordt. Dit jaar zit er een lange periode tussen jouw lessen op de middelbare school en je start aan de universiteit. We vinden het belangrijk dat jij goed toegerust start aan jouw vervolgstudie. Als daadkrachtige aanstaand student wil jij ongetwijfeld alle kansen benutten tijdens je studietijd. De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) organiseert het Pre Academic Programme met als thema “Master your Future”. Tijdens deze inspirerende trainingsperiode voorafgaand aan het collegejaar leer je alles om goed voorbereid aan je studie te starten. 

Het Pre Academic Programme in het kort

Via een digitale module ga jij zelf aan de slag met thema's die jou helpen om een succesvolle student te worden.

 • Leer effectief studeren en ontwikkel je eigen presentatievermogen
 • Ontwikkel persoonlijk leiderschap en creëer succes
 • Maak kennis met je medestudenten en de academische cultuur

Al met al: een perfecte start van jouw studietijd aan de EUR.

 • In het digitale Pre Academic Programme maak jij in je eigen tempo op momenten dat het jou schikt kennis met de academische omgeving en je medestudenten.

  Tijdens het programma maak je in de vorm van digitale colleges, filmpjes, individuele opdrachten en groepsopdrachten kennis met:

  • Jouw presentatievermogen en een nuttige studeerstrategie.
   Nieuwsgierigheid en motivatie zijn belangrijke eigenschappen die horen bij effectief studeren! Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe draagt jouw ervaring bij aan een effectief studieritme? Leer hoe jij effectief kunt leren en welke eigenschappen daarvoor nodig zijn. Spreek met studenten en leer van de door hen aangeboden tips en tricks. Verdiep je in concentratie en de kunst van het herhalen. Samen zorgen we voor een goede basis voor een effectieve studiecarrière.
  • Persoonlijk leiderschap en het creëren van succes.
   Hoe kun je jouw eigenschappen inzetten om succes te creëren? Je verwerft meer inzicht in je eigen prestatievermogen en krijgt tools aangereikt om jouw eigen prestaties te verbeteren en successen te creëren. Wat maakt jou uniek?
  • De academische cultuur en diversiteit van de universiteit.
   Wat is kenmerkend voor de wetenschap en de academische cultuur binnen jouw studie? Leer wat nodig is om je snel thuis te voelen op de universiteit. Maak (digitaal) kennis met medestudenten en doe ervaring op met netwerken en samenwerken op hoog niveau, een belangrijke vaardigheid in onze dynamische en complexe wereld.
 • Als jij goed van start wilt gaan in je nieuwe opleiding is het belangrijk om je al tijdens de zomer voor te bereiden op deze overstap naar de universiteit door deel te nemen aan het Pre Academic Programme.

  Voor veel startende studenten is de overstap van de middelbare school of het HBO naar de universiteit groot. Zij;

  • hebben even tijd nodig om te wennen aan de nieuwe omgeving, met nieuwe regels die horen bij een academische context;
  • hebben nog niet genoeg ervaring in de academische vaardigheden en
  • moeten zichzelf een nieuwe studeerstrategie aanleren.

  Door te mee te doen aan het Pre Academic Programme beschik jij over de juiste kennis en kunde om succesvol te beginnen aan je nieuwe opleiding! Indien je alle onderdelen van het programma hebt doorlopen ontvang je een certificaat van deelname, een mooie CV booster zo aan de start van je studie.

Data:

Het Pre Academic Programme loopt van 13 juli tot 14 augustus en elke week staat in het teken van een ander thema. Elk thema vraagt een paar uur aan individueel- en groepswerk. Na het afronden van het programma ontvang je een certificaat van deelname.

Week 1 - Introductie13 juli - 19 juli
Week 2 - Kennis20 juli - 26 juli
Week 3 - Kapitaal27 juli - 2 augustus
Week 4 - Kansen3 augustus - 9 augustus
Week 5 - Koers10 augustus - 14 augustus

Je kunt de diverse thema's van het Pre Academic Programme doorlopen in je eigen tempo op momenten dat het jou uitkomt. Enkele digitale live sessies zoals tips en tricks van ouderejaars studenten en de groepsbijeenkomsten ter afsluiting van elk van de vier thema’s staan op een vast moment ingepland, hierover ontvang je bericht na inschrijven.

Het enige wat je nodig hebt om te kunnen participeren is een computer, laptop en/of smartphone.

Meld je aan!

Start jij in september 2020 aan een opleiding aan de EUR en wil jij jezelf onderscheiden van de rest, je prestaties verhogen, je goed voorbereiden op je studie en succes creëren? Meld je direct aan via de aanmeldbutton.

Je kunt je tot uiterlijk 6 juli 2020 aanmelden.

Bekijk hieronder enkele testimonials van huidige studenten die jou in deze cursus gaan begeleiden.

Thomas Pereira Horta - Student-assistent PAP 2020

Iris Vernooij - Student-assistent PAP 2020