Pre Academic Programme

Start goed voorbereid aan jouw bacheloropleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam!

De overstap van de middelbare school naar de universiteit is voor veel eerstejaars een flinke stap. We vinden het belangrijk dat jij goed toegerust start aan jouw vervolgstudie. Als daadkrachtige aanstaand student wil jij ongetwijfeld alle kansen benutten tijdens je studietijd. De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) organiseert het Pre Academic Programme met als thema “Master your Future”. Tijdens deze inspirerende trainingsperiode voorafgaand aan het collegejaar leer je alles om goed voorbereid aan je studie te starten.

Het Pre Academic Programme in het kort

 • Leer effectief studeren en ontdek je talenten
 • Ontwikkel doelen voor je eerste studiejaar
 • Maak kennis met je medestudenten en de academische cultuur

Al met al: een perfecte start van jouw studietijd aan de EUR.

In het Pre Academic Programme maak jij in je eigen tempo op momenten dat het jou schikt kennis met de academische omgeving en je medestudenten.

Tijdens het programma maak je in de vorm van digitale colleges, filmpjes, individuele opdrachten en groepsopdrachten en kennis met:

 • Jouw presentatievermogen en een nuttige studeerstrategie. 
  Nieuwsgierigheid en motivatie zijn belangrijke eigenschappen die horen bij effectief studeren! Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe draagt jouw ervaring bij aan een effectief studieritme? Leer hoe jij effectief kunt leren en welke eigenschappen daarvoor nodig zijn. Spreek met studenten en leer van de door hen aangeboden tips en tricks. Verdiep je in concentratie en de kunst van het herhalen. Samen zorgen we voor een goede basis voor een effectieve studiecarrière.
 • Persoonlijk leiderschap en het creëren van succes.
  Hoe kun je jouw eigenschappen inzetten om succes te creëren? Je verwerft meer inzicht in je eigen prestatievermogen en krijgt tools aangereikt om jouw eigen prestaties te verbeteren en successen te creëren. Wat maakt jou uniek?
 • De academische cultuur en diversiteit van de universiteit.
  Wat is kenmerkend voor de wetenschap en de academische cultuur binnen jouw studie? Leer wat nodig is om je snel thuis te voelen op de universiteit. Maak (digitaal) kennis met medestudenten en doe ervaring op met netwerken en samenwerken op hoog niveau, een belangrijke vaardigheid in onze dynamische en complexe wereld.

"PAP geeft je een goede en stabiele basis voor als je gaat studeren aan de Erasmus Universiteit en daarnaast maak je ook nog eens vrienden voordat je aan je studie bent begonnen."

"De perfecte voorbereiding voor de overgang naar de universiteit, zowel in sociaal als academisch opzicht. In feite de meer studie-georienteerde versie van de Eurekaweek - Mis het niet!"

"De ideale combinatie tussen plezier en het leren van nuttige academische vaardigheden."

Data:

 

Het Pre Academic Programme 2024 duurt van 29 juli tot en met 16 augustus

Je volgt de eerste twee weken digitaal onderwijs, waarin je in je eigen tempo online modules doorloopt. Ook kom je in die twee weken 3 keer online samen voor een groepsbijeenkomst. We sluiten het programma af met twee campusdagen in de laatste week (15 en 16 augustus).

Je kunt je vanaf begin mei aanmelden voor dit gratis programma.

In de eerste week van juli krijg je als deelnemer van ons een email om je in te schrijven voor de digitale groepsbijeenkomsten van jouw keuze. Pas dan is jouw aanmelding helemaal compleet.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van het Pre Academic Programme.

Pre Academic Programme

Nee, het Pre Academic Programme is geen onderdeel van de studiekeuzecheck.

Het Pre Academic Programme is een summerschool om jou optimaal voor te bereiden op je studie. Deelname is niet verplicht.

De studiekeuzecheck bestaat uit het invullen van een vragenlijst, dit is verplicht. Je hebt eventueel recht op een studiekeuzecheck activiteit. Wat voor activiteit dat is, en of het verplicht is om deze te volgen, hangt af van de opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven. Jouw opleiding nodigt je uit om deel te nemen.

Op de universiteit word jij niet meer verplicht om te studeren, je maakt zelf je keuzes. Dat geldt ook voor deelname aan dit programma. Wij zullen je dus niet verplichten om het programma af te maken. Echter het nut en het effect van de deelname wordt sterk vergroot als je het hele programma doorloopt. De losse modules hebben elk een eigen thema zorgen samen voor een coherent geheel waarin alle voorwaarden voor succes zijn behandeld.

Je krijgt geen cijfers voor de opdrachten. Wel wordt er gekeken of je de opdrachten hebt gemaakt. De opdrachten vormen de voorbereiding voor de groepsbijeenkomsten. Tevens is het maken van de opdrachten een waardevolle investering in jezelf aangezien de opdrachten jou helpen om jouw studiesucces te vergroten.

Je krijgt geen studiepunten (ECTS) voor deelname aan dit programma. Om goed voorbereid van start te gaan bevelen we van harte aan om mee te doen aan dit programma. Het is een waardevolle investering in jezelf. Ook krijg je een certificaat van deelname als je het hele programma hebt doorlopen, dit is een mooie CV booster aan het begin van je studie. Om te bepalen of jij recht hebt op een certificaat van deelname beoordelen wij of jij voldoende inspanning hebt geleverd in de individuele opdrachten en de groepsbijeenkomsten.

In deze cursus staat persoonlijk leiderschap en de voorbereiding op jouw studietijd centraal. We leren je alle fundamentele elementen die nodig zijn om de regie te nemen over jouw studieproces en vergroten daarmee jouw kans op studiesucces. Een klein deel van het programma is een specifieke voorbereiding op jouw eigen opleiding en het grootste deel van het programma gaat over jouzelf en de handvatten om jou succesvol te laten sturen.

In deze cursus staat persoonlijk leiderschap en de voorbereiding op jouw studietijd centraal. Naast concrete studievaardigheden en de theorie en achtergrond van een onderzoekende studiehouding, leer je vaardigheden waarmee jij een betere student wordt: waaronder doelen stellen, je netwerk inzetten om succes te bereiken, hoe je eigen achtergrond een rol speelt bij studiesucces en hoe jij je eigen pad uitstippelt. Kortom: het is een programma dat vooral gaat over persoonlijk leiderschap, en het nemen van de regie over je eigen toekomst. De kennis, houding en vaardigheden waaraan gewerkt wordt vormen de bouwstenen voor succes.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen