Intakes

Wil je je inschrijven voor een niet-beginnerscursus Nederlands, Engels of Spaans? Neem dan eerst deel aan een intake om je niveau te bepalen.

 • Heb je al enige kennis van een van de bovengenoemde talen en wil je graag deelnemen aan een taalcursus? Weet je niet precies wat je huidige niveau is of hoe je dit kunt bewijzen? Meld je dan aan voor een intake. Het is niet nodig om deel te nemen aan een intake als:

  • je je wilt inschrijven voor een beginnerscursus;
  • je momenteel bent ingeschreven voor een LTC-cursus en je je wilt inschrijven voor het volgende niveau;
  • je  eerder een intake of assessment hebt gedaan (minder dan een jaar geleden);
  • je een officiële verklaring van de LTC hebt (niet ouder dan een jaar) met het juiste startniveau.

  In alle andere gevallen is een intake verplicht.

  • Een intake Nederlands bestaat uit een korte, mondelinge toets (gesprekje met een docent). Deze korte, mondelinge intake is bedoeld om je huidige niveau vast te stellen.  Het resultaat van de intake bestaat uit een e-mail van het LTC waarin wordt aangegeven aan welke cursus je kunt deelnemen. De intake is gratis. Indien je een niveauverklaring nodig hebt, dien je een taalassessment doen. Meer informatie kun je vinden op de webpagina: Intake Nederlands.
  • Een intake Engels bestaat uit een mondelinge toets van 15 minuten met een docent Engels, een schriftelijke toets van 45 minuten en een computer-based toets (Oxford Quick Placement Test). Het resultaat van de intake bestaat uit een niveauverklaring waarin staat aangegeven op welk niveau je de taal beheerst (volgens het Common European Framework of Reference) en wat je cursusadvies is. Een intake Engels kost € 85,- en het cursusadvies is één jaar geldig. Meer informatie kun je vinden op de webpagina: Intake English
  • Een intake Spaans bestaat uit een korte, mondelinge toets (gesprekje met een docent). Deze korte, mondelinge intake is bedoeld om je huidige niveau vast te stellen.  Het resultaat van de intake bestaat uit een e-mail van het LTC waarin wordt aangegeven aan welke cursus je kunt deelnemen. De intake is gratis. Indien je een niveauverklaring nodig hebt, dien je een taalassessment doen. Meer informatie kun je vinden op de webpagina: Intake Spaans.