Marlijn Binnendijk

Marlijn Binnendijk
Goede combinatie van zowel kennis uit de boeken als kennis uit de praktijk.

Marlijn Binnendijk

Alumnus master Ondernemingsrecht 2021-2022

Afgelopen jaar heb ik de masteropleiding Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law gevolgd, nadat ik ook daar de bachelor opleiding Rechtsgeleerdheid aan Erasmus School of Law in deeltijd heb afgerond.

Door een brede interesse in diverse rechtsgebieden vond ik de keuze voor een masteropleiding niet gelijk gemakkelijk. Ook naast mijn andere agenda die gevuld is met de combinatie van werk en gezin met kleine kinderen, vond ik het daarom ook van belang dat een masteropleiding in deeltijd goed te volgen zou zijn. Wat mij gelijk aansprak aan deze master is dat er een brede basis met diverse bedrijfsjuridische onderwerpen in ondernemingsrecht wordt gelegd. Je wordt klaargestoomd voor een carrière in zowel het bedrijfsleven als de advocatuur, waar voor nu mijn voorkeur in het  bedrijfsleven ligt. 

De masteropleiding start met het onderzoekspracticum. Het doel van dit onderzoekspracticum is om door middel van vaardighedenonderwijs kennis en vaardigheden op te doen die voor elke jurist relevant is. Twee keer per week wordt er met een groep medestudenten gediscussieerd over actuele onderwerpen in het ondernemingsrecht. Door elke student worden ook presentatie skills ontwikkeld, vanwege corona met gebruikmaking van diverse media technieken, over een ondernemingsrechtelijk onderwerp. De diverse schrijfopdrachten maken dit blok intens én ontzettend leerzaam. Met dit onderzoekspracticum leg je een basis voor het gehele jaar, zowel in  kennis en vaardigheden als ook met het contact met medestudenten. 

Nadat ik even uit de schoolbanken ben geweest, vond ik de start van deze master intens. Mede door de leuke groep en goede begeleiding is dit blok echt voorbij gevlogen. Mijn advies is om de stof goed bij te houden en een goede planning in acht te nemen met de vele deadlines die er zijn. 


 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen