Maurice van Leeuwen

Maurice van Leeuwen
Ik vond de deskundigheid van de docenten en het enthousiasme waarmee ze over hun vak spraken aanstekelijk.

Maurice van Leeuwen

Alumnus Ondernemingsrecht 2018-2019

Mijn naam is Maurice van Leeuwen. Ik ben 35 jaar en ik heb de master ondernemingsrecht gevolgd. Als afgestudeerd econoom met 10 jaar werkervaring en een full-time baan als business controller was ik binnen de master een vreemde eend in de bijt.

De master ondernemingsrecht sprak mij qua vakken en opbouw het meeste aan omdat het een zeer breed curriculum beslaat. Daarnaast waren de colleges in het bachelorvak onder de enthousiasmerende bezieling van professor Schwarz, ook een belangrijke reden om deze master te kiezen.

Mijn masterjaar heb ik ervaren als intensief. Ik woonde in Leiden, werkte full-time in Nijmegen en op de laatste dag van het onderzoekspracticum werd mijn eerste kindje geboren. Alle ingrediënten om het zwaar te krijgen waren daar. Gelukkig was het wel goed mogelijk. Veel dank gaat daarvoor in de eerste plaats uit naar mijn vriendin die veel van de taken voor onze dochter op zich moest nemen.

Veel dank gaat eveneens uit naar mevrouw Van Garderen. Zij heet iedereen vanaf het begin van het jaar welkom en hoe ze het doet weet niemand, maar ze weet van iedereen de naam en hoe het met de student gaat. Dankzij haar voel je je in de master geen nummer, maar echt een mens!

Dankzij het onderzoekspracticum heb ik kennis kunnen maken met 15 andere studenten, die je door de twee keer per week dat je met elkaar kon sparren, elkaar uit kon dagen en door samen te moeten werken, steeds beter leerde kennen. Deze groep kom je de rest van het jaar tegen en zij lopen tegen dezelfde zaken aan. Je hebt contact, deelt ervaringen en je kunt elkaar vragen stellen over de stof. Bovenal is het ook gezellig. Met een deel van deze groep heb ik nog steeds contact. Allemaal zijn we advocaat geworden en allemaal zijn we gestart met de advocatenopleiding.

Voor mij was de opbouw van het jaar heel goed. Steeds een beetje dieper het ondernemingsrecht in. Het begint breed met twee grote verplichte vakken waarin de grote thema’s van het ondernemingsrecht goed en duidelijk behandeld worden. Daarna volgen vakken waarmee je de diepte in gaat en het keuzevak. Ik heb zelf gekozen voor arbitragerecht, hetgeen een leuk vak was en bijzondere ervaring.

Het einde van het jaar lijkt relatief rustig omdat de vakken klein zijn, maar de scriptie die tegelijkertijd geschreven moet worden maakte dat mijn weekenden goed gevuld waren. Ik vond de deskundigheid van de docenten en het enthousiasme waarmee ze over hun vak spraken aanstekelijk. Het heeft er, samen met de overtuigingskracht van mijn docent uit het onderzoekspracticum, de heer Pijls, voor gezorgd dat ik de stap naar de advocatuur heb gezet. Na tien jaar weer onderaan de ladder beginnen is doodeng, maar heeft me in de afgelopen maanden al veel plezier gegeven.

Ik ben bij Bos van der Burg advocaten in Zoetermeer gaan werken. Het is een relatief klein kantoor dat zich naast ondernemingsrecht ook op de andere onderdelen van het privaatrecht richt. Zo heb ik de ene dag te maken met vastgoedtransacties, de andere dag met huurzaken en de rest van de week kan gevuld zijn met arbeidsrecht, of een geschil over een schutting. Alles komt voorbij en daar leer ik veel van. Het feit dat ik direct veel verantwoordelijkheid krijg, geeft ook veel vertrouwen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen