Nadine Schellekens

Nadine Schellekens
Door de master Ondernemingsrecht ligt mijn toekomst in de advocatuur

Nadine Schellekens

Alumnus master Ondernemingsrecht 2021-2022

In september 2021 ben ik begonnen aan de master Ondernemingsrecht. Daarvoor had ik reeds de master Financial Economics aan de Erasmus School of Economics afgerond. Als mr.drs.- student stond economie bij mij sinds het begin op de voorgrond. Ik was er dan ook van overtuigd dat ik meer de economische kant op zou gaan. Ik besloot de master Ondernemingsrecht te gaan doen, omdat dit een mooie aanvulling kon zijn op mijn master Financial Economics. 

Het begin van het collegejaar startte met een intensief Onderzoekspracticum. In dit practicum wordt een stevig beroep gedaan op je presentatie- en schrijfvaardigheden. Daarnaast is er een grote vari√ęteit aan onderwerpen, waardoor je in een korte tijd veel nieuwe dingen leert. Tijdens elk practicum wordt tevens het laatste nieuws in het Financieel Dagblad besproken. Dit is een leuke manier om de theoretische kennis toe te passen op de praktijk.

Na het Onderzoekspracticum komen meer inhoudelijke vakken aan bod, zoals Corporate Governance & Corporate Litigation en Fusies, Reorganisaties & Insolventie. Veel colleges werden gegeven door gastdocenten, die hun praktijkervaring met ons deelden. Tijdens deze vakken kwam ik er dan ook achter dat ik het recht en de advocatuur toch wel erg leuk vond. Om die reden heb ik toen ook besloten om mij op te geven voor de Masterclass Fusies & Overnames, aangeboden door de Erasmus School of Law en Houthoff. Tijdens deze masterclass werd mijn interesse in de advocatuur en met name M&A sterker gewekt. Ik kwam erachter dat ik juist mijn economische kennis heel goed kon toepassen in de advocatuur. 

De rest van het studiejaar wordt vormgegeven door een paar kleinere vakken en de masterscriptie. Ook dit deel van het jaar heb ik als zeer positief ervaren. Er is in deze periode namelijk ook ruimte om een keuzevak te kiezen, waardoor je ook onderwerpen buiten het ondernemingsrecht kan bestuderen. Zeker het vak Zekerheden & Insolventie is een interessant vak, waarin bijna alle lessen worden voorzien door gastdocenten. Daardoor wordt de toepassing in de praktijk ook goed belicht.

Al met al kan ik zeggen dat de master Ondernemingsrecht mij positief verrast heeft. Ik kwam er immers achter dat ik toch de advocatuur in wilde. Om die reden heb ik toen besloten om in de advocatuur stages te gaan lopen. Tot nu bevalt dit me erg goed en ik ben er nu dan ook van overtuigd dat dit de richting is die ik op wil!

 

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen