Phoebe Doughtie

Portrait of Phoebe Doughtie
Door mijn stage weet ik zeker dat ik werkzaam wil zijn in de mediasector en/of bij een uitgeverij

Phoebe Doughtie

werkte tijdens haar stage als contentspecialist bij NU.nl

Voor mijn stage maakte ik deel uit van het commerciële team van NU.nl. Ik liep daarbij stage bij NUstudio. NUstudio is het branded content team van NU.nl. Door middel van verschillende content helpt NUstudio merken hun verhaal te vertellen aan een breed publiek. Mijn taken bestonden onder andere uit het schrijven en redigeren van branded content. Zo heb ik onder andere artikelen geschreven voor Disney+, Albert Heijn en VELUX. Verder heb ik mij ook beziggehouden met het analyseren van de resultaten en gekeken hoe iets verbeterd kon worden. Ook heb ik meegewerkt aan het beheer van de NUshop, waarin artikelen en aanbiedingen van adverteerders te vinden zijn.

Tijdens mijn stage heb ik enorm veel geleerd. Ik heb geleerd voor een breed publiek te schrijven en daarbij het academisch schrijven een beetje losgelaten. Daarbij heb ik ook geleerd doelgericht een artikel te schrijven waarbij je dus door het schrijven van leuke content een merknaam vergroot. Daarnaast heb ik ook geleerd zowel intern als extern te communiceren met adverteerders. Aan het begin van mijn stage vond ik het best spannend om te moeten mailen of bellen met adverteerders. Later werd dit meer vanzelfsprekend. Ook heb ik geleerd kritisch te kijken naar bijvoorbeeld andere teksten, wanneer deze herschreven moesten worden naar de stijl van NU.nl.

Voordat ik begon met het zoeken van een stage heb ik allereerst bedacht wat ik wil. Het heeft mij altijd leuk gevonden om bij een uitgeverij aan de slag te gaan en ik vind teksten schrijven erg leuk. Tijdens mijn zoektocht heb ik dit in mijn achterhoofd gehouden en via verschillende websites gezocht naar vacatures. Toen kwam ik op de website van Sanoma terecht (nu DPG Media). Daar had ik allereerst gesolliciteerd voor NUjunior. Helaas hadden zij hier net al een stagiaire aangenomen, maar omdat ze enthousiast waren over mijn sollicitatiebrief stuurde ze deze door naar andere afdelingen. Zo kwam ik dus terecht bij NUstudio.

De Corona crisis heeft een grote invloed gehad op mijn stage. Zo begon mijn stage later dan gepland en duurde deze iets korter dan afgesproken. Ook heb ik gehele stageperiode vanuit huis gewerkt en heb ik merendeel van mijn collega’s alleen gesproken via Teams. Ondanks alles heb ik toch een hele fijne stage gehad. Ik werd erg goed begeleid en kon altijd terecht bij mijn collega’s voor vragen. Ook hebben we nog een BBQ gehad waardoor ik toch mijn team nog in het echt heb kunnen ontmoeten!

Bij de studie Geschiedenis heb ik een aantal vaardigheden verworven die tijdens mijn stage goed van pas kwamen, zoals onder andere het schrijven van academische teksten. Ondanks dat ik voor mijn stage voornamelijk commerciële teksten heb geschreven heb ik wel een goede schrijfvaardigheid. Voor het schrijven van teksten voor NU.nl moest er ook onderzoek gedaan worden en moesten er betrouwbare bronnen gebruikt worden. Ook dat heb ik tijdens mijn studie geleerd. Daarnaast heb ik geleerd kritisch te zijn. Dit kwam ook terug in mijn stage wanneer ik bijvoorbeeld teksten moest redigeren.

Mijn stage heeft mijn visie op mijn toekomstige loopbaan sterk beïnvloed. Zo weet ik nu zeker dat ik werkzaam wil zijn in de mediasector en/of bij een uitgeverij. Werken voor NU.nl was voor mij ook een manier om erachter te komen of ik het leuk zou vinden om (bijna dagelijks) teksten voor een breed publiek te schrijven. Tijdens mijn stage ben ik erachter gekomen dat ik dit erg leuk vind en dit heb ik ook altijd met veel plezier gedaan.

Mijn advies voor toekomstige studenten is: wees niet bang om te solliciteren! Natuurlijk is een afwijzing niet leuk, maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Bij veel vacatures staat ook niet per se altijd aangegeven dat ze opzoek zijn naar Geschiedenis studenten. Dat moet je niet weerhouden niet te solliciteren. Bedrijven vinden het vaak ook heel leuk om stagiaires te hebben met een hele andere studieachtergrond. Daar kunnen zij soms ook weer van leren.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen