Quiyrine den Brinker

Quiyrine den Brinker
Niet alleen leer je kritisch denken en schrijven maar ook discussiëren, immers de praktijk is naast de wetenschap continue in ontwikkeling.

Quiyrine den Brinker

Alumna master Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen) 2020 - 2021

Mijn naam is Quiyrine den Brinker, ik ben 23 jaar en woon in Vlaardingen. Na de middelbare school, waar ik de richting Economie en Maatschappij heb gevolgd op vwo niveau, ben ik in 2016 Fiscaal Recht gaan studeren in Rotterdam. Zowel de bachelor als de master heb ik gevolgd aan de Erasmus Universiteit en in 5 jaar afgemaakt. Naast mijn studie heb ik bij verschillende kantoren stage gelopen. Hierdoor is tijdens werkzaamheden in de praktijk mijn interesse voor de indirecte belastingen gegroeid. In Rotterdam is er een master variant volledig gefocust op de Indirecte Belastingen. De keuze voor de master Fiscaal Recht Indirecte belastingen, was dus snel gemaakt. 

Op dit moment ben ik werkzaam als Fiscalist bij EY Rotterdam. Ik werk als belastingadviseur op de afdeling Indirect Tax en houd mij bezig met allerlei werkzaamheden. Iedere dag ziet er anders uit, maar advisering voor verschillende klanten staat centraal. Van klantcontact met Nederlandse klanten tot grote internationale projecten, alles komt voorbij! 

De kennis die ik heb opgedaan in de master heeft mij goed voorbereid op deze baan in de praktijk omdat veel docenten en professoren verbonden zijn aan de praktijk. Niet alleen leer je kritisch denken en schrijven maar ook discussiëren, immers de praktijk is naast de wetenschap continue in ontwikkeling. Veel jurisprudentie en praktische voorbeelden kom ik nog dagelijks tegen in de praktijk, maar ook de anekdotes van professoren die zijn blijven hangen. De wereld van de indirecte belastingen is groot en het is fijn dat de gehele master zich richt op indirecte belastingen, dit geeft diepgang waardoor je beter voorbereid de praktijk in gaat. 

Al met al raad ik de master van harte aan, de opzet van het curriculum past bij de ontwikkeling in kennisniveau met daarbij professoren en docenten die erg betrokken zijn. Een tip die ik graag wil meegeven is om vanaf het begin actief deel te nemen aan de discussies en daarbij vragen te stellen! Juist dat stukje inzet zorgt ervoor dat je alles eruit haalt voor een goede voorbereiding op de praktijk. De universiteit biedt de handvatten en als student maak je het eigen!  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen