Ruben Rekers

Ruben Rekers
Wat mij van alle vakken het meest is bijgebleven is de aanstekelijke passie van de docenten.

Ruben Rekers

Alumnus master Ondernemingsrecht 2017-2019

Al tijdens mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan Erasmus School of Law ging mijn interesse uit naar de privaatrechtelijke vakken en ambieerde ik een baan in de commerciële advocatuur. Na mijn bachelor heb ik de keuze gemaakt voor de master Ondernemingsrecht. Ik vertel daar graag meer over!

De master begint met het zeer intensieve onderzoekspracticum. In korte tijd moet je veel stukken schrijven en debatteren over uiteenlopende onderwerpen binnen het ondernemingsrecht. Dit zijn nuttige vaardigheden voor elke jurist. De opzet van dit vak dwingt je bovendien om direct aan de slag te gaan met de stof, kritisch te zijn op je eigen schrijfstijl en om in contact te komen met je medestudenten. Dit was ontzettend leerzaam en leuk, maar het is ook de drukste periode. In de vakken die volgen staat het recht in de praktijk centraal: wie heeft de macht in een onderneming, hoe pak je ruziënde aandeelhouders aan, hoe betrek je werknemers bij een overnametraject, en hoe ga je van je gelijk hebben, naar je gelijk krijgen? Hierdoor krijg je - aan de hand van sprekende en actuele praktijkvoorbeelden - een brede kennis van het ondernemingsrecht.

Wat mij van alle vakken het meest is bijgebleven is de aanstekelijke passie van de docenten. Hoewel je de bachelor nog vrij anoniem kan doorkomen, schuwen de docenten het tijdens de hoorcolleges niet om contact te zoeken met de (aanwezige) studenten en om voortdurend vragen te stellen. Niet iedereen zal dat prettig vinden, maar je wordt zo gedwongen om mee te denken en je eigen (onderbouwde) mening te vormen. Hierdoor gaat de stof niet alleen echt leven, maar word je ook goed voorbereid op de praktijk. Een niet onbelangrijke bijkomstigheid is dat de colleges de rode draad vormen voor de tentamens. Verlies jezelf dus niet in de grote hoeveelheid voorgeschreven literatuur.

Na het schrijven van mijn scriptie ben ik begonnen als advocaat-stagiair bij NautaDutilh op de afdeling Corporate / M&A. Het onderwijs dat ik heb gevolgd helpt mij – bijna vanzelfsprekend - ontzettend veel bij mijn dagelijkse werk. Mijn werk bestaat voornamelijk uit het adviseren en begeleiden van vennootschappen bij diverse ondernemingsrechtelijke aangelegenheden. Tijdens de master was ik bovendien werkstudent op de afdeling Litigation & Arbitration. Daar ondervond ik de relevantie van de master Ondernemingsrecht voor de commerciële (proces)praktijk. Benader mij gerust als je hier vragen over hebt. De studievereniging van de master Ondernemingsrecht organiseert gedurende het jaar overigens diverse evenementen om je te oriënteren op de arbeidsmarkt. De master is bovendien breed genoeg om nog allerlei richtingen op te gaan. Dit blijkt ook als ik zie waar medestudenten uit mijn jaar zijn beland.

Al met al raad ik de master Ondernemingsrecht van harte aan. Een tip die ik de nieuwe studenten ondernemingsrecht zou willen geven is om in je keuzeruimte vooral iets te kiezen wat je interesse heeft in plaats van af te gaan op het advies om het vak Jaarrekeningenrecht & Toezicht Verslaggeving te volgen. Voor mij was het keuzevak Arbitragerecht bijvoorbeeld een absoluut hoogtepunt. Durf dus je eigen pad te bewandelen!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen