Sylvana de Groot

Sylvana de Groot
Door onder andere pleitoefeningen, het schrijven van processtukken en andere praktische oefeningen voelde ik mij goed voorbereid op de praktijk. 

Sylvana de Groot

Alumna Toga aan de Maas 2018-2020

Mijn naam is Sylvana de Groot en in 2018 ben ik gestart met de Dubbele master Toga aan de Maas. Ik heb de master Toga aan de Maas in combinatie met de master Strafrecht gevolgd. 

Al in mijn bachelor (eveneens aan de Erasmus Universiteit) wist ik dat ik verder wilde in het strafrecht. Ook wist ik toen al dat ik de advocatuur in wilde. Ik heb voor de Togamaster gekozen, omdat ik zo mijn interesses en ambities kon samenbrengen. In de master word je namelijk voorbereid op een carrière als een van de togadragers. Daarnaast wordt een verbinding gemaakt tussen theorie en praktijk. Ook wordt een verbinding gemaakt tussen verschillende rechtsgebieden.  

Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad aan de Erasmus Universiteit. Door de (gast)colleges en masterclasses (op locatie) heb ik een goed beeld kunnen vormen over de praktijk en de bij de master aangesloten associates. De activiteiten die worden georganiseerd zorgen ervoor dat je op een leuke en toegankelijke manier in contact komt met de associates, docenten en medestudenten. De groep studenten is niet heel groot, hierdoor leer je elkaar snel en goed kennen. De docenten zijn erg betrokken bij de master en zijn vaak ook werkzaam (geweest) in de praktijk, wat het extra leuk maakt. Je bouwt tijdens de master een waardevol netwerk op met verschillende betrokkenen bij de master. 

De vakken die worden gegeven tijdens de master zijn erg leerzaam en vinden toepassing in de praktijk. Het vak dat ik interessant vond was ‘Toga en theorie’. Tijdens dit vak kwam interne rechtsvergelijking aan bod. Ook zijn de stages die ik heb gelopen in het kader van de Togamaster heel waardevol geweest. Ik heb veel geleerd en mogen zien tijdens mijn stages. 

Kort na het afronden van de Togamaster ben ik gestart als advocaat-stagiaire. De kennis en skills die ik heb opgedaan tijdens de master komen geregeld terug in mijn werkzaamheden. Het komt wel eens voor dat in een zaak meerdere rechtsgebieden aan de orde komen. Het vak ‘Toga en theorie’ heeft mij hier veel bij geholpen. Daarnaast heb ik tijdens de master veel geleerd op het gebied van spreek- en schrijfvaardigheden. Door onder andere pleitoefeningen, het schrijven van processtukken en andere praktische oefeningen voelde ik mij goed voorbereid op de praktijk.

Kortom, ik raad de Togamaster van harte aan. Mijn tip voor aankomende studenten is: onderneem activiteiten naast je studie. Dit kunnen masterclasses zijn, een relevante bijbaan of een stage. Zo kom je erachter wat je leuk vindt en wat bij je past. Succes! 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen