Giuliano Mingardo is keynote speaker op Walk21

Pedestrians shopping are good for the economy
Pedestrians shopping are good for the economy
David Marcu - Unsplash

Guiliano Mingardo is senior onderzoeker bij Erasmus Centre for Urban, Port and Transport Economics (Erasmus UPT). Hij heeft de gegevens van 8 winkelgebieden in heel Europa geanalyseerd. Hij ontdekte dat de meeste shoppers lopend komen. Bewijs waaruit blijkt dat wandelen goed is voor de economische vitaliteit van stadscentra.

Giuliano Mingardo over zijn onderzoek zoals gepresenteerd op Walk 21: “Winkelgebieden voor voetgangers stimuleren de lokale economie van steden. Kijk maar naar grote steden over de hele wereld. Madrid, Londen, New York, Brussel en Rotterdam; spraakmakende gebieden zijn nu winkelstraten en woonomgevingen voor voetgangers.  Onderzoek laat een toename van uitgaven en vrijetijdsactiviteiten zien. Aandachtspunt is dat het mogelijkheid bestaat dat andere straten en gebieden minder aantrekkelijk worden voor het publiek. Daarom wordt een integrale aanpak aanbevolen bij het veranderen van stedelijke gebieden.”

Rotterdam is dit jaar gastheer van Walk 21, de 20e Internationale Conferentie over wandel- en leefbare gemeenschappen. Gerenommeerde wetenschappers, stadsplanners, politici, en bijvoorbeeld gezondheidsspecialisten delen hun expertise en inzichten om een ​​beter en gezonder stadsklimaat te creëren. Giuliano Mingardo is een gerenommeerd onderzoeker bij Erasmus UPT en een gevraagd spreker over parkeren, duurzame mobiliteit en gedrag en mobiliteit.

Meer informatie

De organisatie Walk21 is de internationale instelling die zich toelegt op het recht op wandelen en de mogelijkheid om ervan te genieten. De conferentie Walk21 Rotterdam wordt gehouden van 7 tot en met 10 oktober 2019. Neem voor meer informatie over het onderzoek van Giuliano Mingardo contact op met hem op via Erasmus Center for Urban, Port and Transport Economics (Erasmus UPT).

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen