Seminar Covid, mobiliteit en gebiedsontwikkeling

Covid heeft de wereld op z’n kop gezet. We werken en zijn veel thuis. We reizen minder met het openbaar vervoer. We fietsen en wandelen meer. De auto wordt vaker gebruikt voor individuele ritten. En wordt in de binnenstad geweerd om ruimte te maken. Ook lijkt de stad te veranderen: men wil meer groen in de stad en mensen willen wat vaker de stad uit. Daarnaast lijken verhuizingen richting het ommeland toe te nemen.  

De onzekerheid en je planvorming
Zijn deze veranderingen blijvend? Ook als covid ‘weg’ is? Blijven we (vaker) thuis werken? Gaan we straks weer in de file staan? Blijft fietsen onverminderd populair? Hoe  voorkom je ‘files op de hei?’. Is de trek naar buiten blijvend?  

Dit zijn belangrijke vragen waar nu geen wetenschappelijk onderbouwd antwoord op geformuleerd kan worden. Maar deze vragen lopen wel door al onze projecten en strategieën heen. Wat doet deze onzekerheid met de mobiliteitsplannen en concepten die worden ontwikkeld? Daarom agenderen we de discussie en het gesprek hierover: wat zijn onze antwoorden en gedachten?   

Tijdens het seminar gaan we hier dieper op in. Helma Born is de dagvoorzitter, Giuliano Mingardo (Erasmus UPT) en Frank van Oort zijn o.a. sprekers die middag.

 

Meld je nu aan via de website: klik hier