Tijdens je studie

Bestuurskunde

Stage

In het tweede jaar van de bachelor Bestuurskunde ga je op stage. Tien weken lang werk je mee in een organisatie in het publieke domein. Je ervaart van dichtbij: de ambtelijke organisatie en haar cultuur, de omgang met maatschappelijke vraagstukken, het formuleren en beïnvloeden van beleid et cetera. Zo krijgt de soms wat abstracte theorie van het eerste anderhalf jaar van de studie meer vorm en betekenis én je ontwikkelt je professionele vaardigheden.

Je mag zelf kiezen bij welke organisatie in de publieke sector je stage loopt. Studenten zijn door de jaren heen stage gaan lopen bij bijvoorbeeld het Ministerie van Defensie, Stichting Diversiteitsland en de Gemeente Rotterdam, maar ook bij D66, waar ze mochten meewerken en meedraaien in de campagnes rondom de gemeenteraadsverkiezingen en de GGD Rotterdam Rijnmond waar studenten een actieve rol hadden bij het schrijven van het jaarverslag.

De stage vond ik een enorme toevoeging aan de studie: het geeft een beter beeld van de praktijk en van de relevantie van de vakken.
Binnen Havensteder heb ik als stageopdracht mogen werken aan een onderzoek naar de huisvesting van bijzondere (kwetsbare) doelgroepen.
Ik vond het superinteressant om te zien hoe het onderwijs wordt georganiseerd
Ik voelde me een stuk nuttiger en productiever op een dag en dat gaf me energie.
Ik ben er door mijn stage zeker van dat ik later in een (semi-)publieke organisatie wil werken

Studeren in het buitenland

Een verblijf in het buitenland biedt je extra perspectief. Je verblijft in een andere cultuur en wetenschappelijke omgeving, maar leert ook anders te kijken naar de Nederlandse samenleving en het Nederlandse bestuur.

Voor studenten die tijdens hun bachelor ervaring in het buitenland willen opdoen, biedt de opleiding Bestuurskunde volop kansen. De opleiding Bestuurskunde heeft goede contacten met partneruniversiteiten in en buiten Europa. Hierdoor zijn praktische zaken, zoals het waarborgen van de studievoortgang, administratieve procedures en huisvesting vaak al geregeld. Het Exchange Office van de opleiding ondersteunt studenten hierbij. Daarnaast zijn er beurzen beschikbaar waardoor een buitenlands verblijf voor studenten niet duur hoeft te zijn.

Studievereniging

Cedo Nulliik wijk voor niets.

Dit is de lijfspreuk van Desiderius Erasmus, en de naam van de faculteitsvereniging van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. Neem als lid gratis deel aan de studiegroepen, bezoek lezingen, workshops, congressen en ga mee op studiereis. Ook de (thema)feestjes en borrels mogen we niet vergeten. Ga vooral voor een jaar in het bestuur: een onmisbare ervaring. Kijk op www.cedonulli.nl voor meer informatie.  

Cedo Nulli

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen