How to construct (group) assignments & alternative modes of assessment (BKE)

MicroLab
Two people at a meeting table, watching someone draw on a smart screen.

Inleiding

Wil je meer weten over het samenstellen van (groeps)opdrachten en het beoordelen ervan? Of ben je geïnteresseerd in het verkennen van de kansen en uitdagingen van alternatieve manieren van assessment, zoals process assessment, portfolio assessment of competency-based assessment? Dan is dit het MicroLab voor jou!

In dit MicroLab leer je hoe je opdrachten en alternatieve manieren van beoordelen kunt samenstellen voor optimale utiliteit (betrouwbaarheid, validiteit, onderwijseffect, acceptatie & kostenefficiëntie). We zullen speciale aandacht besteden aan de uitdagingen van groepsopdrachten. Voor beoordelingsmethoden zoals mondelinge examens, presentaties en essays kan het ook een uitdaging zijn om een betrouwbare en transparante beoordelingsrubric te maken. Daarom zullen we ons ook richten op de mogelijkheden van rubrics om de kwaliteit van de beoordeling te verbeteren. We zullen kijken naar de constructie van een rubric, maar ook hoe het beoordelings- en feedbackproces van verschillende soorten beoordelingen kan worden georganiseerd voor optimale betrouwbaarheid en onderwijseffect. Dit MicroLab heeft een blended format en bestaat uit online voorbereiding en een workshop.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Training
Startdatum
donderdag 7 nov 2024
Tijdsduur
3 uren
Voertaal
Engels
Instructievorm
Offline

Wat ga je bereiken?

 • (Groeps)opdrachten samen te stellen voor optimale utiliteit
 • Een beoordelingsmodel of rubric samen te stellen voor optimale utiliteit
 • Het proces van beoordeling en feedback in te richten voor optimale utiliteit
 • Te reflecteren op de kwaliteit van je eigen toetsinstrumenten en processen aan de hand van criteria en de utiliteitsformule.

Startdatums

 • donderdag 7 nov 2024

  Tijd: 13:00 - 17:00
  Apply

Doelgroep en vereiste voorkennis     

Dit MicroLab is bedoeld voor docenten die voor hun vak gebruik maken van (groeps)opdrachten of alternatieve beoordelingsmethoden, of deze aan het voorbereiden zijn. We vragen je om je eigen (concept)beoordelingsproducten mee te nemen naar de workshop. Mocht dit niet mogelijk zijn, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden. Er is geen specifieke voorkennis vereist om deel te nemen aan dit MicroLab.

Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van dit MicroLab vanaf juni 2018 is opgenomen in de BKO. Dit MicroLab kan nog steeds van toegevoegde waarde zijn als we dieper ingaan op de bijzonderheden van (groeps)opdrachten, rubrics en alternatieve manieren van beoordelen. Dit Microlab kan ook gevolgd worden als onderdeel van een BKE.

Inhoud, vorm en tijdsinvestering       

Voordat je de workshop bijwoont, vragen we je om je voor te bereiden met de online materialen in de Canvas module (2-3 uur). In de workshop (3 uur) bespreken we je voorbereidingsopdrachten en evalueer je je eigen beoordelingsproducten. Daarnaast waarderen we het belang van peer learning en daarom geef en ontvang je feedback op je assessmentproducten.

Verdien een Edubadge

Je sluit het MicroLab af met een Proof of Competence. Je kunt dan een Edubadge verdienen. Dit is een digitaal, visueel certificaat die je kunt delen op bijvoorbeeld LinkedIn en waar een geïnteresseerde direct op kan klikken om te zien wat je hebt gedaan om de Edubadge te verdienen.

Aanmelden

Meld je aan voor dit MicroLab via het registratiesysteem. Werk je als docent bij Erasmus MC? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar training@risbo.eur.nl.

Contact

Voor vragen over het MicroLab en registratie, neem alsjeblieft contact op met Risbo.

Feiten & Cijfers

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
donderdag 7 nov 2024
Inschrijfdeadline

De inschrijfdeadline is twee weken voor het MicroLab plaastvindt. Wanneer registratie niet meer mogelijk is, neem alsjeblieft contact op met training@risbo.eur.nl om te kijken of er nog een plek beschikbaar is.

Tijdsduur
3 uren
Aangeboden door
Community for Learning & Innovation
Type
Training
Voertaal
Engels
Instructievorm
Offline
Locatie

Education Lab

Partner

Risbo

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen