How to supervise students

MicroLab
Two people at a meeting table, watching someone draw on a smart screen.

Inleiding

Veel medewerkers van de Erasmus Universiteit begeleiden studenten tijdens hun studie. Maar hoe begeleid je je studenten goed? Dit MicroLab zal focussen op verschillende gebieden van studentbegeleiding en coaching vaardigheden, zoals het geven van constructieve feedback, actief luisteren, student motivatie, en praktische modellen om mee te werken tijdens je supervisie traject.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Training
Startdatum
woensdag 3 jul 2024
Tijdsduur
3 uren
Voertaal
Engels
Instructievorm
Offline

Wat ga je bereiken?

 • Effectieve vragen stellen om studenten te stimuleren goed te reflecteren.
 • Identificeren van de behoeften van studenten door (actief) te luisteren op diepere niveaus.
 • Het GROW-model toe te passen tijdens de coaching.

Startdatums

*Dit MicroLab is toegankelijk voor alle docenten van de LDE Universiteiten. Docenten van Universiteit Leiden en TU Delft kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar training@risbo.eur.nl.

 • donderdag 18 jan 2024

  Tijd: 13:00 - 16:00 Education Lab
  Apply
 • dinsdag 2 apr 2024

  Tijd: 13:00 - 16:00 Training room Risbo
  Apply
 • woensdag 3 jul 2024

  Tijd: 13:00 - 16:00 Education Lab | ☀️ MicroLab Summer Festival ☀️
  Apply

Doelgroep en vereiste voorkennis

Het MicroLab is bedoeld voor docenten, promovendi of begeleiders die hun coaching vaardigheden willen verbeteren bij het begeleiden van studenten tijdens hun scriptieproces. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Inhoud, vorm en tijdsinvestering

Dit MicroLab heeft een blended format, wat inhoudt dat je voorbereidende opdrachten doet in een Canvas-omgeving die je de voorkennis geeft die je nodig hebt voor de MicroLab-sessies. Er is één sessie voor dit MicroLab. De sessie- en voorbereidende opdrachten zijn verplicht. Voor de voorbereidende opdrachten bekijk je interactieve video's, lezingen en breng je je eigen inbreng en ervaring (indien aanwezig) naar voren. Tijdens de MicroLab-sessie bespreken we de input en gebruiken we verschillende tools om met de modellen en inhoud te werken. Het MicroLab wordt afgesloten met een Proof of Competence, waarin je laat zien hoe je je nieuwe superviserende vaardigheden in de praktijk gaat inzetten. Het Proof of Competence is ook te vinden in de Canvas-omgeving en kan worden gemaakt na de MicroLab-sessie. De totale tijdsinvestering is ongeveer 7 uur (inclusief voorbereidingstijd, 3 uur MicroLab-sessie, tijd besteed aan Proof of Competence).

Verdien een Edubadge

Je sluit het MicroLab af met een Proof of Competence. Je kunt dan een Edubadge verdienen. Dit is een digitaal, visueel certificaat die je kunt delen op bijvoorbeeld LinkedIn en waar een geïnteresseerde direct op kan klikken om te zien wat je hebt gedaan om de Edubadge te verdienen.

Contact

Voor vragen over het MicroLab en registratie, neem alsjeblieft contact op met Risbo.

Feiten & Cijfers

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
woensdag 3 jul 2024
Inschrijfdeadline

De inschrijfdeadline is twee weken voor het MicroLab plaatsvindt. Wanneer registreren niet meer mogelijk is, neem alsjeblieft contact op met training@risbo.eur.nl om te kijken of er nog een plek beschikbaar is.

Tijdsduur
3 uren
Aangeboden door
Community for Learning & Innovation
Type
Training
Voertaal
Engels
Instructievorm
Offline
Locatie

Education Lab/ Training room Risbo

Partner

Risbo

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen