Imagine2

Inleiding

Imagine2 is een programma voor medisch specialisten én ziekenhuizen. Het doel van het programma is medisch specialisten toe te rusten om als clinical leader een leidende rol te nemen in de continue verbetering van zorg.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Executive programma
Voertaal
Nederlands
Bekostiging

private

Startdatums

Meer informatie, startdatums en aanmelden vindt u op de website van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

Programma

Imagine2 is een programma voor medisch specialisten én ziekenhuizen. Het doel van het programma is medisch specialisten toe te rusten om als clinical leader een leidende rol te nemen in de continue verbetering van zorg.

Clinical leadership betekent visie ontwikkelen, durven innoveren, voorbeeldgedrag tonen en enthousiasmeren. Medisch specialisten krijgen in dit programma training in persoonlijk leiderschap, kwaliteitsverbetering en veranderkunde. Ze verkennen eigen valkuilen en werken aan capaciteiten als zelfreflectie, communicatie en omgaan met tegenslagen.

Deelnemers brengen de rol van clinical leader direct in praktijk door het voortouw te nemen in een concreet verbetertraject in de eigen organisatie. Elk ziekenhuis wil het beste doen voor zijn patiënten. Daarom heeft elk ziekenhuis wel een of meer projecten lopen voor de optimalisatie van zorgverlening, patiëntvriendelijkheid of logistieke processen. Medisch specialisten kunnen hierin als clinical leaders bij uitstek verschil maken.

Zij kunnen verbeteringen in gang zetten die verder strekken dan hun eigen vakgebied en zo van betekenis zijn voor het hele ziekenhuis. Artsen hebben een sleutelrol, dat merken we eens te meer tijdens crises zolas de COVID-19 pandemie. Maar zij kunnen het niet alleen. Imagine2 brengt voortrekkers binnen het ziekenhuis bij elkaar en stelt hen in staat samen stappen te zetten in de realisatie van kwalitatief goede en veilige zorg.

Deelnemers

Alle ziekenhuizen in Nederland kunnen deelnemen aan Imagine2, van van STZ-ziekenhuizen tot algemene en academische ziekenhuizen.
Het programma betrekt ook leden van raden van bestuur en het bestuur van de medische staf van de deelnemende ziekenhuizen, en de verantwoordelijk manager voor kwaliteit en veiligheid.
In het clinical-leadership-programma is ruimte voor maximaal 24 medisch specialisten. Ieder deelnemend ziekenhuis vaardigt twee tot vier medisch specialisten af.

Deelnemende medisch specialisten maken een steile leercurve door. Zij krijgen een breed palet aan kennis en vaardigheden aangereikt dat hen in staat stelt te groeien in hun rol als clinical leader.

Voor meer informatie zie de website van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur

Programmacoördinator Bianca de Haan

E-mailadres
dehaan@eshpm.eur.nl

Feiten & Cijfers

BTW
Niet van toepassing
Aangeboden door
Erasmus Centrum voor Zorgbestuur
Discipline
Geneeskunde en gezondheid
Type
Executive programma
Voertaal
Nederlands
Bekostiging

private

Inschrijving

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen