Medisch Specialist en Bestuur

Inleiding

De leergang Medisch Specialist en Bestuur is er voor artsen met een bestuurlijk-strategische positie, die de toekomst van de ziekenhuiszorg willen meebepalen. 

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Executive programma
Tijdsduur
10 maanden
Voertaal
Nederlands
Bekostiging

private

Startdatums

Meer informatie, startdata en aanmelden vindt u op de website van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

Programma

De leergang Medisch Specialist en Bestuur is er voor artsen met een bestuurlijk-strategische positie, die de toekomst van de ziekenhuiszorg willen meebepalen. Zij ambiëren wellicht een vervolgcarrière als ziekenhuisbestuurder. Zij gaan in de beslotenheid van een groep collega’s aan de slag met de uitdagingen waarvoor de sector staat en passen dat toe in hun eigen situatie. Al doende vergroten zij hun bestuurlijke kwaliteiten, inhoudelijke kennis en persoonlijk leiderschap.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten van 24 uur (van donderdag 16 uur tot vrijdag 16 uur). In het programma worden verschillende werkvormen gebruikt, waaronder: interactieve colleges, presentaties, analyse-instrumenten van het eigen functioneren en literatuur.

Doelgroep

De leergang is toegankelijk voor medisch specialisten met bestuurlijke ervaring. Bijvoorbeeld als medisch directeur, bestuurslid medische staf, coöperatie of medisch-specialistisch bedrijf, of voorzitter van een wetenschappelijke vereniging. Zij bevinden zich in een positie waarin zij invloed kunnen uitoefenen op de strategie van het ziekenhuis. De groep bestaat uit maximaal veertien deelnemers. De programmaleiding besluit over definitieve deelname en let daarbij op een gevarieerde samenstelling van de groep wat betreft specialisaties en ziekenhuizen.

Voor meer informatie over het programma, zie de website van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

Programmacoördinator Petra Verweij

Feiten & Cijfers

BTW
Niet van toepassing
Tijdsduur
10 maanden
Aangeboden door
Erasmus Centrum voor Zorgbestuur
Discipline
Bedrijfskunde
Type
Executive programma
Voertaal
Nederlands
Bekostiging

private

Inschrijving

Meer informatie, startdata en aanmelden vindt u op de website van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen