Master Open Dag

Bezoek de Master Open Dag en maak kennis met onze masteropleidingen en onze campus!

De volgende Master Open Dag vindt zaterdag 30 november plaats.

Op de Master Open Dag kun je kennismaken met nagenoeg alle masteropleidingen. Je kunt presentaties bijwonen waarin de parels van het vak worden gepresenteerd. Daarnaast staan er studievoorlichters, studenten en afgestudeerden voor je klaar om je vragen over de masteropleiding van je keuze te beantwoorden.

Campus Woudestein, Erasmus University Rotterdam
Burgemeester Oudlaan 50
Rotterdam

Tijd

Programmaonderdeel

10.00-16.00 uur

Presentaties opleidingen

10.00 - 16.00 uur

Informatiemarkt

Wat kun je verwachten van de Master Open Dag?

Opleidingspresentaties
Nagenoeg alle masteropleidingen verzorgen presentaties. De presentaties geven je een beeld van de inhoud van de masteropleidingen.

Informatiemarkt
Je kunt terecht op de informatiemarkt voor informatie over bijvoorbeeld instroommogelijkheden en aanmeldprocedures. 

Hoe kies je je master?
Wil je weten hoe je tot een goede masterkeuze kunt komen? Volg dan de presentatie “Hoe kies je je master?” Kiezen lijkt vooral gemakkelijk omdat je veel mogelijkheden hebt, maar het tegendeel is waar! In de presentatie krijg je o.a. handvatten aangereikt hoe je goed door een keuzeproces kunt gaan, wat de valkuilen zijn bij het maken van een keuze en met welke dilemma’s je wellicht wordt geconfronteerd. De presentatie wordt verzorgd door de loopbaanadviseurs van de EUR.

Verhalen van bezoekers

Giulia_Rolloos-square.jpg

Giulia

Giulia (21) "Er zijn zoveel leuke masters, dat wordt nog moeilijk."

“In juni ben ik afgestudeerd in bedrijfskunde aan de EUR en ik loop stage in Amsterdam, in een marketingteam. Echt om uit te vinden of ik marketing een leuke master zou vinden. Ze hebben daar ook een innovatie afdeling en dat spreekt me ook erg aan. Dus ik ben er nog niet uit. Er zijn zo veel leuke onderwerpen. Net zat ik bij een sessie over media en business en dat was óók al zo interessant.”

Nick_van_Hunnel-square.jpg

Nick

Nick (21) “Ik wil iets heel anders doen dan ze in Utrecht aanbieden”

“Ik ben net afgestudeerd in Nederlandse taal en cultuur en nu bezig met afstuderen in media en cultuur. Allebei aan de universiteit van Utrecht. Daarna wil ik een leuke master doen. Iets heel anders dan in Utrecht wordt aangeboden. Daarom kijk ik ook hier in Rotterdam. Net was ik bij media en business, dat vond ik wel heel interessant. Dus wie weet.”

Berend_Leupen-square.jpg

Berend

Berend (22) “Verbanden analyseren zodat ik de krant nog beter kan begrijpen”

“Ik kom net terug van een sessie international economics. Echt super boeiend. De vakken en de manier waarop ze lesgeven spreken me wel aan. Maar ik oriënteer me nu nog heel breed hoor binnen finance. Iets in die richting gaat het sowieso worden. Het rekenkundige deel boeit me heel erg. Het analyseren van verbanden zodat ik dingen uit de krant nog beter kan begrijpen.”