MOOC Enjoyable Econometrics

Inleiding

Het doel van deze MOOC is om te laten zien dat econometrische methoden vaak nodig zijn om vragen te beantwoorden. 

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Cursus
Tijdsduur
5 weken
Voertaal
Engels
Instructievorm
Online

Startdatums

Inschrijven en starten met de cursus is altijd mogelijk. Opdrachten voor peer review kunnen pas worden ingediend en beoordeeld nadat uw sessie is begonnen. 

 

Cursusinformatie

Het doel van deze MOOC is om te laten zien dat econometrische methoden vaak nodig zijn om vraagstukken te beantwoorden. Eerst komt er een vraag, dan moet er data verzameld worden, en dan komt uiteindelijk het model of de methode binnen. Afhankelijk van de data kan het gebeuren dat methodes aangepast moeten worden. Als we bijvoorbeeld eerst naar twee variabelen kijken, moeten we later misschien naar drie of meer variabelen kijken.

Als er gegevens ontbreken, wat moeten we dan doen? En als de gegevens tellingen weergeven, zoals het aantal krantenartikelen waarin iemand wordt geciteerd, dan kunnen de zaken ook veranderen. Maar deze wijzigingen komen altijd als laatste en worden alleen in overweging genomen wanneer ze relevant zijn. Een belangrijke motivatie voor mij om deze MOOC te maken, is om te benadrukken dat econometrische modellen en methoden ook kunnen worden toegepast op meer onconventionele instellingen, wat typisch instellingen zijn waarbij de beoefenaar eerst zijn of haar eigen gegevens moet verzamelen. Een dergelijke verzameling kan worden gedaan door bestaande databases zorgvuldig te combineren, maar ook door enquêtes te houden of experimenten uit te voeren.

Een bijproduct van het moeten verzamelen van uw eigen gegevens is dat dit helpt om te kiezen tussen de mogelijke methoden en technieken die er zijn. Als je op zoek bent naar een MOOC over econometrie die (wiskundige en statistische) methoden van econometrie en hun toepassingen behandelt, ben je misschien geïnteresseerd in de Coursera-cursus "Econometrie: methoden en toepassingen" die ook van de Erasmus Universiteit Rotterdam is.

Philip Hans Franses

E-mailadres
franses@ese.eur.nl

Docent

Philip Hans Franses

  Feiten & Cijfers

  Tarief

  Het volgen van de MOOC is gratis. Een certificaat is optioneel en kost ongeveer 50 euro.

  BTW
  Niet van toepassing
  Tijdsduur
  5 weken
  Aangeboden door
  Erasmus Universiteit Rotterdam
  Discipline
  Economie
  Type
  Cursus
  Voertaal
  Engels
  Instructievorm
  Online
  Bekostiging

  private

  Inschrijving

  Bezoek de Coursera website voor meer informatie en aanmelden.

  Vergelijk @count opleiding

  • @title

   • Tijdsduur: @duration
  Vergelijk opleidingen