Scenario Analyse
Doorrekenen van scenario’s om risico’s in kaart te brengen

Scenario Analyse

Wat is het mogelijke effect van interventies? Hoe lopen productiestromen en wat is daarbij de maximale capaciteit? Welke inzet van personeel is benodigd om een proces gaande te houden? Met behulp van scenario analyse kunnen de antwoorden op deze vragen in beeld gebracht worden. Hierdoor kunnen strategische beslissingen worden ondersteund met een data-gedreven risicoanalyse.

Erasmus Q-Intelligence is in staat om deze prescriptive analytics uit te voeren. De voorbeelden van toepassingen zijn zeer divers. Van het analyseren van de maximumcapaciteit van een toekomstig museumgebouw tot het optimaliseren van de behandeling van belastingaanvragen; van het matchen van nierpatiënten en -donoren tot het schatten van de vraag naar een nieuw product.

Met behulp van visualisatietechnieken kan Erasmus Q-Intelligence inzichtelijk maken in welke scenario’s kea performance indicators wel of juist niet worden bereikt. Het museum kan zo het aantal georganiseerde tours optimaliseren. De Belastingdienst kan de inzet van personeel optimaliseren. De transplantatiestichting kan zo een optimaal aantal transplantaties uitvoeren. En de productiecapaciteit en kans van slagen van een nieuw product kan vroegtijdig worden bepaald.

Wanneer een bedrijf voor een keuze staat waar de uitkomst afhankelijk is van verschillende samenhangende factoren, is het niet gemakkelijk om inzichtelijk te maken wat de optimale samenstelling van factoren moet zijn. Scenario analyse kan dit inzichtelijk maken, zodat met een gerust hart een data-gedreven beslissing kan worden genomen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

E-mailadres
Telefoon
010 - 408 11 68