Forecasting

Weet u hoe de vraag naar uw product of dienst zich ontwikkelt

Hoeveel afzet kunnen we verwachten? Wat zijn de belangrijkste drivers van onze afzet? Hoe kan de afzet gestuurd en/of vergroot worden? Belangrijke vragen voor een veelheid aan organisaties. Vragen die een vroegtijdig en data-gedreven antwoord kunnen krijgen door het gebruik van gedegen Forecasting-technieken.

Bieze Food Group Logo Van Gogh Museum logo Gazelle Logo

Ook al komt de vraag naar producten of diensten ogenschijnlijk op onverwachte momenten of lijkt de data beperkt, toch brengt analyse van historische verkoop- of bezoekersaantallen vaak een patroon aan het licht dat gebruikt kan worden als basis voor betrouwbare voorspellingen.

Erasmus Q-Intelligence ontwikkelt in de vorm van de applicatie FCast™ een maatwerk voorspelmodel voor iedere organisatie. De voorspeloplossing past daarmee precies bij de unieke context van de organisatie. In FCast™ worden onder meer historische verkopen, prijsontwikkelingen en marketingacties gecombineerd tot een voorspelling. Ook beschikt Erasmus Q-Intelligence over technieken om relevante gegevens van internet te scrapen. Steeds worden de data en econometrische technieken afgestemd op de bedrijfscontext.

Afzetvoorspellingen op basis van zorgvuldige data analyse zijn goed toepasbaar in nagenoeg alle sectoren van bedrijvigheid; van het voorspellen van fast moving consumer goods tot het voorspellen van bezoekersaantallen van musea of webshops.

Lees alles over onze software: FCast™

Voorspel uw toekomstige afzet of winst met FCast™, een zelflerend voorspelmodel.

FCast™ stelt bedrijven in staat om strategische keuzes te maken, voorraden te beheren, bedrijfsprocessen te optimaliseren en de klantentrouw te versterken.

Voordelen van het werken met FCast™:

 • Voorspellingen gebaseerd op historische gegevens, seizoens-en weekpatronen én extra verklarende variabelen uit ‘interne’ en ‘externe’ bronnen (o.a. weer, feestdagen, sentimentsindicatoren en economische projecties).
 • Voorspellingen die voortdurend geactualiseerd worden door recente ontwikkelingen op de markt. Fcast™ is een lerend systeem.
 • Versterking van klantentrouw, bijv. door afnemers te kunnen adviseren over door hen te nemen inkoopbeslissingen.
 • Beheersing van bedrijfsrisico’s dankzij inzicht in de bandbreedtes rondom forecasts.
 • Aanscherping van voorraadbeheer en inkoop (lagere voorraden, minder voorraadverlies, minder ‘nee verkopen’).
 • Inzicht met betrekking tot de factoren die de hoogte van de afzet bepalen; dit is belangrijke stuurinformatie.

FCast™ stelt zo bedrijven in staat om strategische keuzes te maken, voorraden te beheren, bedrijfsprocessen te optimaliseren en de klantentrouw te versterken.

FCast in How It's Done

FCast in How It's Done

Lees meer over:

Analytics & Advisory

 • Data Analytics Scan

  Het Data Analytics Vooronderzoek van Erasmus Q-Intelligence maakt inzichtelijk welke analyse-oplossingen voor uw organisaties de meeste toegevoegde waarde hebbe
 • FCast™ Marketing Cockpit

  Met behulp van de voorspelapplicatie FCast™ worden accurate voorspellingen van de afzet gevonden. Daarbij wordt onder andere rekening gehouden met…
  Helikopter cockpit
 • FCast Planningstool™

  Met behulp van de voorspelapplicatie FCast™ worden accurate voorspellingen van de afzet gevonden. Daarmee kunnen beslissingen over aankopen van halffabricaten,…

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen