Leer Programmeren met Python

studenten achter een laptop aan het werk

Python is een krachtige, veelzijdige programmeertaal die bekend staat om zijn eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Het is wereldwijd een van de meest gebruikte talen door bedrijven en wetenschappers voor een breed scala aan toepassingen, waaronder statistische data-analyses, softwareontwikkeling en kunstmatige intelligentie. Wil jij je databronnen makkelijk bij elkaar brengen en snel kunnen analyseren en visualiseren? Ben je benieuwd wat er mogelijk is buiten Excel? Heb je altijd al willen leren programmeren? En wil je nu op een toegankelijke manier kennis maken met Python? Dan is deze masterclass iets voor jou. 

Python: een krachtige manier om data te verwerken en analyseren

Python is momenteel de meest gebruikte programmeertaal ter wereld, om verschillende redenen. Allereerst is het eenvoudig in leesbaarheid, wat het relatief gemakkelijk maakt om code te leren schrijven en begrijpen. Daarnaast is het enorm veelzijdig: het bevat veel zogenaamde ‘libraries’ waarmee meest uiteenlopende processen geprogrammeerd kunnen worden. Denk hierbij aan het inlezen en bewerken van grote datasets en het visualiseren van datapatronen, maar ook aan complexere taken zoals het trainen en inzetten van kunstmatige intelligentiemodellen of het bouwen van complete applicaties. Wil je snel specifieke informatie uit je data halen, bijvoorbeeld welke producten het meest verkocht worden of wanneer je energiekosten het hoogst zijn? Ben je benieuwd naar de relatie tussen meerdere variabelen en wil je deze grafisch visualiseren, bijvoorbeeld om de relatie tussen voorraadniveau en levertijden beter te begrijpen? Wil je geautomatiseerd data uit verschillende bronnen ophalen, verwerken en elders opslaan? Het is allemaal eenvoudig te realiseren in Python.

Leren programmeren

‘Programmeren’ is een hele nuttige en waardevolle vaardigheid om als moderne professional te beheersen. Het stelt je niet alleen in staat om analyses uit te voeren die je niet kunt doen in spreadsheetprogramma’s zoals Excel, maar het stelt je ook in staat om veelvuldig herhaalde handelingen te automatiseren. Kopieer je bijvoorbeeld altijd handmatig gegevens van de ene rapportage naar de andere? Dit kan eenvoudig geautomatiseerd worden met enkele simpele programmeerstappen. Zo kun je efficiënter en effectiever werken. Door te leren programmeren in Python krijg je op eenvoudige wijze toegang tot een groot scala aan state-of-the-art analysetechnieken en data-verwerkingsmethodieken.

Koppeling met BI

Python kan gemakkelijk gekoppeld worden aan BI pakketten zoals Power BI. Ook kun je verbinding maken met diverse databronnen, zoals SQL-databases, en geautomatiseerd gegevens ophalen van het internet. Het is ook eenvoudig te gebruiken in cloud-toepassingen, zoals Microsoft Azure, AWS en Google Cloud. Dit maakt Python een nuttig en bruikbaar instrument voor veel organisaties.

Wat leer je in deze masterclass?

Na afloop van deze introductiecursus:

  • Ben je bekend met de programmeertaal Python
  • Kun je data importeren in Python en diverse data transformaties toepassen
  • Kun je inzichtelijke data-visualisaties maken voor verschillende analysedoeleinden
  • Ken je de basis van programmeren, waaronder het schrijven van functies en loops, om processen en analyses te automatiseren
  • Kun je het bovenstaande concreet toepassen op realistische data

Handig om te weten

Edities voorjaar 20247 en 14 juni 2024
Collegegeld€ 999,- vrij van BTW
LocatieCampus Erasmus Univsersiteit Rotterdam
  
Schrijf je in

Doelgroep

Deze introductiecursus is bedoeld voor iedereen die ervaring wil opdoen met programmeren in de taal Python. Van adviseurs, analisten, consultants, accountants, onderzoekers en management controllers: leren programmeren in Python is voor velen waardevol. Deelnemers worden verwacht te beschikken over een academisch werk- en denkniveau. Basiskennis van statistiek is aanbevolen.

Certificaat

Als je de volledige Masterclass hebt gevolgd, krijg je een certificaat van deelname van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen