Promotie M.M.L. (Marcia) Kho

Preventie van varicella zoster en SARS-CoV-2 ziekte in niertransplantatie patiënten
Promotor
Prof.dr. R. Zietse
Promotor
Prof.dr. M.E.J. Reinders
Co-promotor
Dr. N.M. van Besouw
Co-promotor
Dr. D.A. Hesselink
Datum
woensdag 4 okt 2023, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

M.M.L. Kho verdedigt haar proefschrift op woensdag 4 oktober 2023, getiteld: ’Preventie van varicella zoster en SARS-CoV-2 ziekte in niertransplantatie patiënten‘.

Hieronder volgt een korte samenvatting van het proefschrift:

Patiënten met een chronische nierziekte (CKD), patiënten die dialyse ondergaan en niertransplantatiepatiënten hebben een hoog risico op ernstige morbiditeit en mortaliteit als gevolg van virale infecties. Vaccinatie is een belangrijk middel om ernstige ziekte te voorkomen, maar immuungecompromitteerde personen zijn minder goed in staat om een adequate immuunrespons op te bouwen. Dit proefschrift richt zich op de immunogene effecten van vaccinatie tegen twee virussen, varicella zoster (VZV) en SARS-CoV-2, bij patiënten met CKD, patiënten die dialyse ondergaan en ontvangers van een niertransplantatie.

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 15.30 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen eventueel op het scherm buiten meekijken. Er is geen mogelijkheid tot toelating tijdens het eerste gedeelte van de ceremonie. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen