Promotie T. (Tom) van Schaik

Dams in the Nucleus. The dynamics of heterochromatin positioning at nuclear structures in the mammalian nucleus
Promotor
Prof.dr. B. van Steensel
Co-promotor
Dr. E. de Wit
Datum
dinsdag 28 jun 2022, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op dinsdag 28 Juni 2022 verdedigt T. van Schaik zijn proefschrift, getiteld: ‘Dams in the Nucleus. The dynamics of heterochromatin positioning at nuclear structures in the mammalian nucleus’.

Proefschrift in het kort:

Genoomorganisatie en genregulatie dragen in belangrijke mate bij aan cel identiteit en normaal gedrag, maar blijven slecht begrepen. In dit proefschrift heb ik onderzocht hoe het genoom is georganiseerd rond kernstructuren, zoals het kernlamina en nucleoli, en wat de functie is van deze organisatie. Hiervoor heb ik een nieuwe experimentele methodologie ontwikkeld om te bepalen waar deze structuren interacties hebben met het genoom, en deze methode gebruikt om de dynamiek te testen tijdens de celcyclus en na verschillende verstoringsexperimenten. Ik heb verschillende factoren geïdentificeerd die de nucleaire positionering van het genoom moduleren, en nucleaire positionering bij de substructuren gecorreleerd met verschillende eigenschappen van het DNA.

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 13.00 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen via de vierde verdieping toegang krijgen tot de zaal. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen