Geneeskundestudent Hassnae is student van het jaar

‘Ik wil het rolmodel zijn dat ik niet heb gehad.’
Arie Kers

 

Hassnae Boubrik, derdejaars geneeskundestudent en lid van de studentenraad, is student van het jaar. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Student of the Year Awards, georganiseerd door Erasmus Magazine en Studium Generale. 

Ik had niet verwacht dat ik genomineerd zou worden’, vertelt Hassnae. Haar mentorgroep heeft haar aangedragen voor haar inzet en grote betrokkenheid als mentor voor eerstejaarsstudenten. ‘Ik wist niet dat ik zo’n grote rol speel in hun studie.’ 

Hassnae ziet niet veel mensen met dezelfde achtergrond of identiteit terug in het beroep dat zij later wil uitoefenen. ‘Ik wil het rolmodel zijn dat ik niet heb gehad.’ Met de winst wil Hassnae zich blijven inzetten voor anderen en hen inspireren.  

Erasmus Magazine interviewde Hassnae haar direct na de overwinning. 

Geneeskundestudenten 

Dit jaar gingen maar liefst vier van de zes nominaties naar geneeskundestudenten. Naast Hassnae waren ook Amran Mahamed, Süheyl Uyar en Tevfik Çiçek en Pim Boom genomineerd.  

Student van het jaar verkiezingen 

Studium Generale (SG) en Erasmus Magazine (EM) zoeken elk jaar de student ‘die iets bijzonders, onbaatzuchtig en maatschappelijks heeft gedaan’ voor de Student van het Jaar-verkiezing.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen