‘Het gaafste wat ik ooit heb meegemaakt’

De Dames Vier van Skadi wint de Varsity!

Afgelopen zondag ging geneeskundestudent en co-assistent Nienke von Hebel samen met haar teamgenoten Lieke van Nieuwenhuizen, Marieke Keijser en Linn Aanholt met een tijd van 07:19,78 als eerste over de finishlijn. ‘Halverwege de race hadden we een voorsprong te pakken en op dat moment wist ik dat we dit niet meer weg gingen geven’, vertelt Nienke. Als De Dames Vier van Skadi winnen zij de Varsity! Een roeiwedstrijd tussen studenten van verschillende universiteiten.

De laatste meters van de wedstrijd heeft ze als erg bijzonder ervaren. Er was een groot publiek aanwezig dat met hun aanmoedigingen een oorverdovend geluid produceerde. ‘Vanaf het moment dat we gefinisht waren was het een groot feest’, aldus Nienke. ‘Al onze vrienden en supporters sprongen in het water om naar ons toe zwemmen en eenmaal in Rotterdam werden we onthaald door wel duizend man, die er allemaal stonden om onze overwinning te vieren.’ Eenmaal uit het water reed De Dames Vier van Skadi in een koets door de stad met een stoet achter hen aan naar een plek waar de dames gehuldigd werden. 

'De varsity winst en alles eromheen is het gaafste wat ik ooit heb meegemaakt.'

Als student ook topsporter  

Nienke studeert inmiddels vier jaar Geneeskunde in het Erasmus MC. Momenteel is ze bezig met haar coschappen. Het combineren van studie en topsport kan een grote opgave zijn. Ze vertelt: ‘Tot nu toe gaat het combineren van coschappen en roeien redelijk. Ik merk wel dat dit tijdens onderwijsweken beter te doen is dan tijdens mijn coschapweken. Dan is het een kwestie van een balans behouden tussen training en herstel, zodat ik zowel in de boot als op coschap kan presteren.’ 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen