Humans of Erasmus

Humans of Erasmus

Het verhaal van je patiënt is belangrijk. Dat verhaal kleurt de presentatie en beleving van klachten. Patiënten verschillen van elkaar en lijken op elkaar. Om je patiënten te kunnen helpen, moet je hun verhaal kennen. Maar ook het verhaal van jou als arts is belangrijk. Hoe jij als arts in je vak staat, wordt mede bepaald door jouw verhaal.

Het is soms lastig om het verhaal van de patiënt te achterhalen. Daar trainen we de studenten in. Maar het is soms ook lastig om je verhaal te vertellen aan een persoon die je niet kent en moet vertrouwen. Hoe dat voelt hebben de studenten in het onderwijs ook ervaren.

In het fotoproject dat gekoppeld was aan het keuzeonderwijs zijn alle studenten geïnterviewd en geportretteerd. Dat leverde 17 boeiende, ontroerende, unieke en inspirerende verhalen en foto’s op, die soms toch ook weer op elkaar lijken. Die verhalen en portretten zijn van 6 februari tot en met 6 maart te zien in het Onderwijscentrum van het Erasmus MC.

De tentoonstelling wordt op 6 februari om 13.00 uur officieel geopend door de prodecaan onderwijs, prof.dr. Maarten Frens.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen