Stembussen voor ‘Student van het Jaar’ geopend

Het GIDS-bestuur en Amir Abdelmoumen genomineerd voor Student van het jaar

Studium Generale en Erasmus Magazine (EM) zoeken de student ‘die iets bijzonders, onbaatzuchtig en maatschappelijks heeft gedaan’ voor de Student van het Jaar-verkiezing. Dit jaar gaan twee nominaties naar onze geneeskundestudenten: Amir Abdelmoumen en Geneeskunde studenten in de Samenleving (GIDS). Zij blonken uit tussen de 60 aanmelders en hebben de top 5 gehaald. Je kunt hen nu aan een eerste plek helpen. Stem jij ook? 

Maatschappelijk betrokken 

Meer maatschappelijk betrokken zorgprofessionals creëren. Daar gaat het bestuur van GIDS voor. Dankzij GIDS hielpen geneeskundestudenten Oekraïnse vluchtelingen met hun CV en gaven studenten les over ‘gezond leven’ in buurthuizen. ‘Op deze manier hopen we dat studenten uit hun bubbel stappen. En ze zich al tijdens hun studie bewuster worden van de maatschappij’, zegt Lotte van Aardwegh van GIDS. Studenten leren tijdens de GIDS projecten hoe ze om moeten gaan met laaggeletterdheid, armoede en verschil in opleidingsniveau. Situaties die studenten later als arts vaak genoeg zullen meemaken.  

Gelijke behandeling 

‘Ik kan slecht tegen onrechtvaardigheid’, zegt laatstejaars geneeskunde- en molecular medicine student Amir Abdelmoumen. Toen Amir begon met de bacheloropleiding merkte hij dat de kans op het succesvol doorlopen van de studie erg afhing van het geboortenest van de student. Als voorzitter van de belangenorganisatie De Geneeskundestudent besloot hij iets daartegen te doen. Amir onderhandelde bijvoorbeeld succesvol voor een tegemoetkoming voor coassistenten, nadat hij een landelijke actie had opgezet met de hashtag #breekeenlansvoordeco met hulp van bekende artsen. ‘Vertrouw de student. Er studeren briljante studenten in het Erasmus MC, maar door het overvolle curriculum worden studenten geremd om zich persoonlijk te ontwikkelen en daarmee van waarde te zijn’, aldus Amir. 

Stem jij ook? 

Uit de vijf genomineerden wordt op 14 juni een winnaar gekozen. Tot die tijd kunnen je stemmen via de EM website.   

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen