Matthijs Freund

Matthijs Freund, JMS student

''Ik heb nooit gedacht dat ik iets in de medische wereld zou gaan doen. Ik dacht dat ik een technische opleiding zou volgen na de middelbare school, dus toen mijn biologieleraar vroeg of ik interesse had in de Junior Med School had ik het foldertje bijna gelijk weer terug gegeven! 

Later besloot ik toch om mee te doen aangezien het een bijzondere kans was en ik niets te verliezen had. Ik vond het menselijk lichaam bij nader   inzien toch wel erg interessant. Daarnaast heb ik altijd al wel interesse gehad in onderzoek doen. Gelukkig kwam ik door de selecties heen! Met veel plezier heb ik deelgenomen aan de 4 weken colleges die we in totaal hebben gevolgd. We hebben in die periode heel erg veel geleerd (het huiswerk ter voorbereiding voor een onderwijsdag is te vergelijken met wat je moet leren voor een repetitie op de middelbare school) en de sfeer was erg goed! De medescholieren kwamen uit heel Nederland en vrijwel iedereen is nu een goede vriend(in) van me waarvan ik de meesten nog regelmatig zie! De professoren legden enthousiast uit en gingen vaak erg diep, maar op een behapbare manier, op de stof in en namen ons mee naar interessante experimenten. Zo hebben we o.a. zelf bloed geprikt, een eigen ECG gemaakt en door een elektronenmicroscoop gekeken.

Nadat het onderwijs was afgelopen gingen we in de zomervakantie onderzoek doen op het lab. Samen met Frosina heb ik onderzoek gedaan op de afdeling Orthopedie, waar we onderzochten of we ontsteking van het vetlichaam van Hoffa (een stukje vet in de knie) konden remmen waardoor in de toekomst kraakbeenherstel misschien kan worden verbeterd (wat o.a. tot minder artrose zal leiden).

Op het lab hebben we een hele leuk periode gehad waarbij we met heel veel verschillende onderzoekstechnieken in aanraking zijn gekomen. Daarnaast hebben we ook heel veel lol gehad met de afdeling. Zo heb ik in (met poep besmeurde) koeienpoten geboord en een dode muis geopereerd! We hebben op het lab heel veel buitenlandse promovendi ontmoet waarmee je een goede band krijgt. Na 4 weken mis je ze echt al!

Ons onderzoek had een positieve uitkomst. We waren in staat om de ontsteking te remmen! Na vele uurtjes aan ons verslag en de presentatie gewerkt te hebben, was op vrijdag 14 november de grote dag; de eindpresentatie. We moesten als eerste maar we hadden goed geoefend en zelf een filmpje in elkaar gezet. Onze presentatie ging heel goed! De jury beoordeelde uiteindelijk ons onderzoek als beste waardoor we de Gerrit Jan Mulder Stichting Prijs ontvingen t.w.v. €500,- en eigenlijk nog belangrijker, de onmetelijke eer! Daarnaast kregen we ook nog een 10 voor ons profielwerkstuk (PWS).

Ik heb met ongelofelijk veel plezier meegedaan aan de JMS en heb me uiteindelijk toch ingeschreven voor Geneeskunde aan het Erasmus MC.''

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen