Ambassador Carlijn Rouwhorst

Current facets (Pre-Master)

Het verhaal van Carlijn Rouwhorst

Carlijn Rouwhorst is momenteel BMG student. In het tweede jaar van haar bachelor werd ze BMG ambassador. Lees hieronder het verhaal van Carlijn over haar ervaringen over het ambassadorschap!

Waarom wou je graag een BMG ambassador worden?

Dat is eigenlijk ontstaan nadat ik zelf een Meeloopdag en een Meeloopdag Plus heb gevolgd. Ik wist eigenlijk nog niet zo goed wat ik wilde studeren en kwam toen per toeval via de website van de Erasmus Universiteit bij de opleiding BMG. Tijdens deze dag kwam ik erachter dat ik de studie heel erg leuk vond en dat het eigenlijk precies was wat ik zocht. Ik merkte dat vooral de verhalen en uitleg van de ambassadors mij hebben geholpen bij het maken van een keuze. Toen dacht ik direct: dit wil ik ook! Ik wilde, net zoals de ambassadors dat bij mij hadden gedaan, andere helpen bij hun studiekeuze.

Wat vind je het leukste aan het zijn van een BMG ambassador?

Het leukste vind ik het contact met de aspirant studenten en hun omgeving. Ik wil mensen graag helpen bij hun keuze en vind het belangrijk dat iedereen goed wordt voorgelicht. Het is daarom echt super leuk om van mensen te horen dat zij door jouw verhaal of dat van een andere ambassador, overwegen om zich in te gaan schrijven voor de opleiding. Daarnaast vind ik het ook goed dat mensen soms aangeven dat ze doordat ze nu echt weten wat de opleiding inhoud, het juist niet willen gaan doen. Ik probeer mensen echt niet over te halen om BMG te gaan studeren, maar wil ze juist zo goed mogelijk voorlichten en enthousiast maken! Ook is het super leuk dat je op veel verschillende plekken en scholen komt. Soms geef je voorlichting op de campus, maar er zijn ook voorlichtingen in bijvoorbeeld Maastricht of Amsterdam.

Wat heb je geleerd in je periode als BMG ambassador (tot nu toe)?

Allereerst heb ik geleerd hoe ik mijn verhaal over kan brengen op een (grote) groep mensen. Het is belangrijk dat mensen naar je luisteren, maar dan moet je ook een bepaald enthousiasme uitstralen en de juiste woorden gebruiken. Ook heb ik geleerd dat je zo objectief mogelijk moet blijven. Er zullen altijd mensen zijn die commentaar leveren of iets zeggen waar jij het totaal niet mee eens bent, maar daar moet je boven blijven staan en kun je vooral van leren!

Zou je het ambassadorschap aanraden aan huidige bachelorstudenten?

Ja, dat doe ik zeker! Het is echt heel erg leuk om te doen en je kunt er ook veel van leren. Daarnaast zijn we met een leuke groep studenten en leer je veel nieuwe mensen kennen. Het geeft ook een soort van 'kick' om voor een grote groep mensen te staan en je verhaal te kunnen doen. Tevens is het natuurlijk een leuk zakcentje voor erbij, maar dat moet niet de hoofdreden zijn om ambassador te worden, vind ik.

Wat is je leukste ervaring als BMG ambassador tot nu toe?

Dit vind ik een moeilijke! Maar ik denk dat dat toch wel de verhalen en opmerkingen zijn die je te horen krijgt nadat je een presentatie hebt gegeven voor veel mensen op een Bachelor Open Dag. Sommige mensen vertellen dat zij nu zeker weten dat ze voor deze opleiding gaan kiezen, anderen stellen nog een vraag en soms geven ze een compliment over hoe je het hebt gedaan. Ik denk dat het voor mij dus niet echt één ervaring is, maar het zijn meer de kleinere dingen om een voorlichting heen die het zo leuk maken.

Wat houdt het in om First Ambassador te zijn? Vind je dit leuk om te doen?

Ik ben het aanspreekpunt voor de groep BMG-ambassadors, maar ook voor de afdeling Marketing en Communicatie van het ESHPM en het Erasmus Ambassador Office (EAO). Zij kunnen mij vragen om ambassadors in te plannen voor voorlichtingen of andere activiteiten. Ook maak ik de planning en informeer ik de ambassadors wanneer er nieuwe activiteiten zijn waarvoor zij zich kunnen opgeven. Ik vind het heel erg leuk om te doen, zeker omdat je dus met veel verschillende mensen te maken hebt. Daarnaast hebben we gewoon een hele leuke en fijne groep ambassadors en dat maakt het werk nog leuker om te doen.

Wat vind je van de ambassadorsgroep?

Het is een hele leuke groep. Je merkt dat iedereen erg enthousiast is over de opleiding, maar ook naar elkaar toe. Ook plannen we minimaal één keer per jaar gezamenlijk een activiteit in om elkaar (nog) beter te leren kennen. Het is eigenlijk met iedereen fijn samenwerken en gezellig tijdens een voorlichting of meeloopdag.