Inschrijven voor Bachelor Fiscaal Recht

Tof dat je interesse hebt in de bacheloropleiding Fiscaal Recht! Je kan je aanmelden van 1 oktober tot 1 mei.
Wil je tijdig alle informatie ontvangen, meld je dan alvast aan via Studielink!

Maak je geen zorgen, een aanmelding is nog geen definitieve inschrijving. Zolang je nog niet bent ingeschreven zit je nergens aan vast.

 • Je kunt je na 1 mei enkel nog aanmelden als:
   

  • je je vóór 1 mei hebt aangemeld voor een andere (hbo- of wo-)bacheloropleiding via Studielink;
  • je een negatief BSA hebt ontvangen van je huidige wo-studie;
  • je kunt starten als hogerejaars (vrijstelling 1e jaar op basis van wo-propedeuse Rechtsgeleerdheid of hbo Rechten-diploma).

  Alle andere verzoeken worden helaas afgewezen.

 • Dat is afhankelijk van jouw situatie. Selecteer hieronder één van de twee opties.

  Je gaat het wettelijk collegegeld betalen. Kijk onder Feiten & Cijfers hoeveel dit is.
  Nog beter: mocht dit je eerste studie in het hoger onderwijs zijn, dan wordt het collegegeld in het eerst jaar gehalveerd.

  Je gaat het verhoogde instellingstarief betalen. Dit is bepaald in artikel 7.46 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Kijk onder Feiten & Cijfers hoeveel dit is. Bij een aanvullende masteropleiding ga je weer wettelijk collegegeld betalen, omdat je nog niet over een mastertitel beschikt.

 • De studiekeuzecheck is een vragenlijst die je helpt om te kijken of je een studie hebt gekozen die aansluit bij jouw interesses, capaciteiten en verwachtingen. Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding Fiscaal Recht ontvang je per e-mail de vragenlijst. Het is verplicht om deze vragenlijst in te vullen, doe je dit niet dan kun je niet starten met de opleiding. Na het invullen hiervan ontvang je (niet-bindende) feedback t.a.v. jouw studiekeuze.