Stakeholder dialoog verantwoord en duurzaam beleggen ABP

Datum
woensdag 19 jun 2024, 15:00 - 17:00
Type
Seminar
Gesproken taal
Engels
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda
Erasmus School of Law

Op woensdagmiddag 19 juni nodigt de UNL Wetenschappelijke Commissie Duurzaam Beleggingsbeleid ABP u uit om met ons pensioenfonds ABP in gesprek te gaan over het beleid van ABP op het gebied van verantwoord en duurzaam beleggen. Bent u medewerker bij één van de Nederlandse universiteiten? Praat dan mee, in persoon of online. Deelname is kosteloos, maar inschrijving is verplicht. 

In maart 2024 presenteerde ABP haar nieuwe beleid op het gebied van duurzaam en verantwoord beleggen. Een zeer actueel thema gezien de discussies over duurzaamheid op alle Nederlandse universiteiten én gezien de komst van steeds meer Europese regelgeving. ABP geeft aan met het nieuwe beleid “...in [te] spelen op twee grote veranderingen in onze samenleving en economie: klimaatverandering en verlies van natuur en biodiversiteit”.  

Als medewerkers van de Nederlandse universiteiten zijn wij deelnemers in pensioenfonds ABP. Wij zijn dus belanghebbenden bij hoe onze pensioenbijdrage belegd wordt door ABP. Daarnaast kunnen we ABP met wetenschappelijke kennis over duurzaamheid helpen bij hun beslissingen. Reden voor UNL (Universiteiten van Nederland) om in 2021 een Wetenschappelijke Commissie Duurzaam Beleggingsbeleid ABP in te stellen.  

UNL en de commissieleden organiseren op 19 juni bij de Erasmus Universiteit Rotterdam een stakeholder dialoog waarin u het gesprek aan kunt gaan met ABP over de verwachtingen van en uitdagingen voor ABP op het gebied van verantwoord en duurzaam beleggen. De focus zal daarbij liggen op wat ABP doet om te voorkomen dat beleggingen terechtkomen bij bedrijven met activiteiten die een negatieve impact hebben op mens, milieu of klimaat. 

Vragen die aan de orde kunnen komen zijn: Wat wordt verwacht van ABP op grond van internationale richtlijnen en regelgeving? Hoe werkt dit door in het beleggingsbeleid van ABP? Welke rol spelen de gezichtspunten van ABP's deelnemers in dit verband? Hoe brengt ABP in kaart bij welke bedrijven in de waardeketen de grootste negatieve impacts zitten? In hoeverre kan ABP invloed uitoefenen om die negatieve impacts te voorkomen of te beperken? En wat als dat niet lukt? Welke uitdagingen en dilemma’s spelen er voor ABP op dit gebied? Over welke onderwerpen zou een wetenschappelijke commissie van experts ABP moeten adviseren?  

Genoeg om te bespreken dus! Op woensdag 19 juni gaan we van 15 tot 17 uur met ABP in gesprek over deze en gerelateerde vragen. We starten met een inhoudelijke inleiding van de wetenschappelijke commissie, waarna ABP een toelichting geeft. Daarna is er veel ruimte voor discussie. Wilt u meepraten of -luisteren, in persoon of online? Aanmelden kan via de link op deze pagina. De voertaal van de bijeenkomst is Engels, maar vragen en reacties kunnen ook in het Nederlands. 

Graag tot ziens op de 19e! 

De UNL Wetenschappelijke Commissie Duurzaam Beleggingsbeleid ABP  

Bent u medewerker bij één van de Nederlandse universiteiten? Praat dan mee, in persoon of online. Deelname is kosteloos, maar inschrijving is verplicht. 
U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.  

Meld je aan.

Aanwezigheid Bevat verplichte velden

Erasmus School of Law gaat vertrouwelijk om met uw gegevens. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor logistieke doeleinden voor dit evenement. Na het evenement worden deze gegevens verwijderd. Meer informatie vindt u in ons privacystatement.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen