Xandra Kramer verkozen tot lid van het Institut De Droit International

Xandra Kramer

Xandra Kramer, hoogleraar Privaatrecht en Europees Burgerlijk Procesrecht aan Erasmus School of Law, is verkozen tot associate member van het Institut De Droit International, IDI (Institute of International Law). Verkozen worden tot associate member van het Institut De Droit International, is een van de meest prestigieuze onderscheidingen voor wetenschappers die gespecialiseerd zijn in internationaal publiek en/of privaatrecht.

Het Institut De Droit International is in 1873 opgericht in Gent. Het is een wetenschappelijke vereniging met als doel om de vooruitgang van het internationaal recht en de vrede te bevorderen. In 1904 heeft het instituut de Nobelprijs voor de vrede ontvangen voor de bevordering van internationale arbitrage als middel voor de vreedzame beslechting van geschillen. Het IDI heeft een raadgevende functie bij de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties. Het instituut telt bijna 130 leden van vooraanstaande academici en geleerden van internationaal privaatrecht en/of publiekrecht van over de hele wereld.

Kramer is gekozen op basis van haar expertise in het internationaal privaatrecht.  Binnen het instituut is Kramer de zesde afgevaardigde vanuit Nederland. “Het werk van het instituut is erg interessant, omdat het zich richt op grensoverschrijdende globale uitdagingen, zoals investeringen, corruptie en internationaal privaatrecht en mensenrechten”, aldus Kramer. Op dit moment wordt onder andere gefocust op uitdagingen omtrent klimaatverandering en de pandemie, hierbij kan worden gedacht aan het recht op toegang tot en wereldwijde distributie van vaccins.

Professor

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen