Centre for the Law and Economics of Cyber Security

Onderzoekscentrum Erasmus School of Law

Er is onder- en overinvestering in cyberbeveiliging door zowel de regering als de industrie. Als de investeringen in cyberbeveiliging zullen toenemen in de toekomst, door ontwikkelingen zoals robotica, de ‘internet of things’ en blockchain, zal ook de behoefte aan maatschappelijk debat over efficiëntie van deze investeringen groeien.

Onze missie

Momenteel is er een gebrek aan een duidelijk overzicht van kosten en voordelen in het publieke debat. Onze missie is om een sterkere publieke discussie te creëren over efficiënte cyberbeveiliging investeringen. Hoe we deze missie gaan voltooien? Door het linken van inzichten vanuit zowel Rechten als Economie op cyberbeveiliging aan concreet beleid en strategieën van overheid en bedrijfsleven.

We streven naar:

  • Verbinding tussen rechtengeleerden en economen cyberbeveiliging door het faciliteren van een gezamenlijk platform om kennis te delen.
  • Inspireren van het publieke debat door het geven van oplossingen om huidige marktfalen op het gebied van cyberbeveiliging te verminderen en onjuiste informatie in de markt te corrigeren.
  • Adviseren op gebied van wereldwijde en nationale cyberbeveiliging strategie, en op het vlak van beleid over rechten en economie van cyberbeveiliging.

Nieuws

Sophie van der Zee nieuwe directeur van het Centre for the Law and Economics of Cybersecurity

Per 1 maart 2023 draagt Bernold Nieuwesteeg, directeur van het Centre for the Law and Economics of Cybersecurity, de leiding over aan Sophie van der Zee.
Sophie van der Zee standing in front other Eramus statue

"Organisaties bereiken met angst, boetes en onduidelijkheid geen optimale cyberveiligheid"

Bernold Nieuwesteeg, directeur van CLECS aan Erasmus School of Law, waarschuwt voor een nieuwe vage en strenge EU-cybersecurityrichtlijn.
Bernold Nieuwesteeg

Overheid moet ook in gesprek met burgers over cybersecurity

Volgens Bernold Nieuwesteeg, directeur van het CLECS aan Erasmus School of Law, wordt onvoldoende geluisterd naar burgers over cybersecurity.
Bernold Nieuwesteeg

ASM International ontvangt prijs voor transparantie over cybersecurity

ASM International heeft de jaarlijkse Cyber Security Annual Report Index prijs gewonnen, uitgegeven door het CLECS en ICFG.

Cybersecurity is in toenemende mate een prominent thema in jaarverslagen. Hoe waardevol is deze informatie?

Uit het Cyber Security Annual Report blijkt dat cybersecurity in de berichtgeving van beursgenoteerde bedrijven veel belangrijker is geworden.

Transparantie over cybersecurity: een blinde vlek?

Bernold Nieuwesteeg, directeur van het Centre for Law and Economics of Cyber Security (CLECS), en Willem Kuijken, onderzoeksassistent bij het CLECS, een reactie

PostNL valt in de prijzen door transparantie over cybersecurity

PostNL heeft de Cyber Security Annual Report Index troffee ontvangen uit handen van vice-decaan Maarten Verbrugh en directeur van het CLECS Bernold Nieuwesteeg.

Het vergroten van bewustzijn over digitale gevaren is niet voldoende om cybercriminaliteit te bestrijden. Wat wel?

Bernold Nieuwesteeg, directeur van het CLECS van Erasmus School of Law, schreef met andere experts een paper over effectievere bestrijding van cybercrime.
Bernold Nieuwesteeg - List item

‘We moeten toe naar een samenleving waarin het niet betalen van losgeld de norm is’

Verzekeraars vergoeden de betaling van losgeld bij ransomware-incidenten. Bernold Nieuwesteeg, directeur van het CLECS, is het niet eens met dit beleid.
Bernold Nieuwesteeg - List item

Haal waardevolle data uit de digitale bureaulade!

Bernold Nieuwesteeg doet samen met andere wetenschappers een oproep aan de overheid om een cybersecuritydashboard in gebruik te nemen.
Bernold Nieuwesteeg - List item

Algemeen contact

E-mailadres
clecs@law.eur.nl
Kamer
L7-041

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen