Capitalism: in search of an alternative
Interview en discussie

Capitalism: in search of an alternative

Begindatum

donderdag 11 okt 2018, 20:00

Einddatum

donderdag 11 okt 2018, 21:30

Locatie
Arminius Rotterdam
studiumgenerale@eur.nl - do not reuse

Het kapitalistisch systeem waar we in leven produceert op een efficiënte manier economische groei, maar zorgt het ook voor welvaart? Het zogenaamd efficiënt toekennen van middelen lijkt steeds meer te haperen, resulterend in ongelijkheid, milieuschade en financiële onzekerheid. Als middelen zo goed zouden worden toegekend, waarom zien we dan overconsumptie in het Westen, terwijl in andere delen van de wereld mensen nog steeds verhongeren? Wat is hier efficiënt aan? En belangrijker nog; is er geen betere manier?

In zijn boek ‘Is capitalism obsolete’ gaan een vader (Giacomo Corneo) en zijn dochter op zoek naar economische systemen, die een beter alternatief kunnen bieden voor onze manier van leven. Zijn bevindingen zijn realistisch en nuchter en hij ontwikkelt een eenvoudig en potentieel briljant idee, dat de interesse van de Duitse minister van Financiën al heeft gewekt...

Corneo wordt over zijn zoektocht naar alternatieve economische systemen geïnterviewd door Sandra Phlippen, gevolgd door een eerste reactie door Bas Jacobs en een discussie met het publiek.

Professor Giacomo Corneo is hoogleraar Publieke Financiën en Sociale Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Berlijn en hoofdredacteur van Journal of Economics. 

Professor Bas Jacobs is hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics (EUR).

Moderatie: Dr. Sandra Phlippen, econoom en socioloog Erasmus School of Economics (EUR) en ABN Amro.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in mogelijke oplossingen zoals het basisinkomen of economische dwarsdenkers zoals Piketty’s (Kapitaal in de 21e eeuw) en Raworth (Donut economie).

Meer informatie

Datum: 11 oktober 2018
Tijd: 20.00 u. (inloop 19.30 u)
Locatie: Arminius, Museumpark 3.

Moderatie:
Dr. Sandra Phlippen, econoom en socioloog Erasmus School of Economics (EUR) en ABN Amro.

Ticket informatie
Toegang: gratis

Dit Economencafé wordt georganiseerd door KVS-Rotterdam en Studium Generale Erasmus Universiteit Rotterdam, in samenwerking met Erasmus School of Economics en debatcentrum Arminius.