Conferentie ‘Duurzaamheid – the next level’ – 31 mei 2018

Startdatum

donderdag, 31 mei 2018, 12:00

Einddatum

donderdag, 31 mei 2018, 18:00

Kamer
Forumzaal en restaurant Van der Goot gebouw
Ruimte
Forumzaal
Gebouw
Van der Goot building
Locatie
Campus Woudestein

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de EUR. De afgelopen jaren zijn grote stappen gezet, meer en minder zichtbaar. De vraag die nu voor ons ligt, is hoe we de komende jaren verder gaan. Wat zijn onze nieuwe duurzaamheidsdoelen in onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering? Samen met stakeholders wil het CvB van gedachten wisselen om gezamenlijk input te genereren voor de ambitie van de universiteit voor de komende jaren met betrekking tot duurzaamheid in onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. De start hiervoor is de conferentie 'Duurzaamheid-the next level', die op 31 mei plaatsvindt en wordt georganiseerd in samenwerking met de studenten uit de Universiteitsraad.

"Attaining sustainability in the Anthropocene, the era in which humans influence the Earth system, requires us to rethink how we relate to the human-nature interface and how we understand the traditional divide between disciplines, into social and natural sciences. This requires considerable research investment in all disciplines. Yet, more is required. Importantly, we need to engage creative young brains and help them prepare for addressing the implications of the Anthropocene for human behavior. Sustainability and the challenges it presents should thus be part of all curricula, including those at the Erasmus University Rotterdam. The advent of the Anthropocene challenges me to get my head around its implications for international policy and law.”

Prof. Dr. Ellen Hey

Professor of Public International Law – Erasmus School of Law.

Education is key to scaling-up global sustainability efforts to create a safe and just operating space for humanity and achieving the Sustainable Development Goals. Students need to be equipped with the skills and knowledge to understand our sustainability challenges and have the attitude to create solutions.  The next level on teaching for EUR is to ensure it is providing specialized programmes for deep knowledge, while also mainstreaming interdisciplinary sustainability skills and knowledge across our curricula.”

Dr. Steve Kennedy

Associate Professor - Department of Business-Society Management – Rotterdam School of Management

Programma
Dagvoorzitter:Joris Putman
Voertaal:Engels
12.00 uurLunch
13.00 uurPlenaire sessie, key-notes en pitches door o.a. Derk Loorbach, Jan Rotmans, Emma Clemens, Jon de Ruijter en Jan Stoop
14.20 uurDuurzaam Design Lab, rondetafelgesprekken
16.10 uurPlenaire discussie en afronding
16.30 uur Afsluiting en borrel


Aanmelden

Voor medewerkers

Aanmelden is mogelijk door het accepteren van het agendaverzoek van de conferentie, verstuurd op 5 april jl.

Aanmelden is ook mogelijk door het invullen van het registratieformulier. Stuur de uitnodiging vooral door naar geïnteresseerde collega’s, die geen uitnodiging hebben ontvangen. Let op: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Voor studenten

Ben jij betrokken bij duurzaamheid en heb jij ideeën over hoe wij duurzaamheid op de EUR naar ‘the next level’ kunnen brengen? Schrijf je dan in voor de conferentie door het invullen van het registratieformulier. Let op: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst en beoordeeld op de kwaliteit van de verstrekte antwoorden.
 

Aanmelden conferentie ‘Duurzaamheid – the next level’ 31 mei 2018

Let op: aanmelden mogelijk tot 29 mei 2018

Ik ben een:

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Geef in onderstaand registratieformulier aan hoe jij betrokken bent bij duurzaamheid en welke ideeën je hebt over hoe wij duurzaamheid op de EUR naar ‘the next level’ kunnen brengen. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst en beoordeeld op de kwaliteit van de verstrekte antwoorden.

Ik neem een introducee mee:

Je gegevens worden bewaard tot en met 15 juni 2018. Wij zullen de gegevens alleen gebruiken voor berichtgeving over de conferentie waarvoor je bent aangemeld. Bekijk de Disclaimer Privacy Statement Erasmus Universiteit Rotterdam voor meer informatie.

Informatie sprekers

 • Joris Putman

  Joris Putman (dagvoorzitter)

  Joris Putman is een Nederlandse ondernemer in duurzaamheid en uitvinder. In 2009 richtte Joris zijn mediaproductiebedrijf Green Dream Productions op om televisieprogramma’s voor jonge uitvinders te produceren. In 2012 en 2013 produceerde en presenteerde Joris twee seizoenen van het discussieprogramma Watt Nu? over de energietoekomst van Nederland. Met zijn bedrijf Antrojoule onderneemt Joris in duurzame projecten.

 • Derk Loorbach

  Derk Loorbach

  Derk Loorbach is directeur van DRIFT en hoogleraar in sociaaleconomische transities bij de ESSB. Derk is een van de grondleggers van de transitiemanagement benadering als nieuwe bestuursvorm voor duurzame ontwikkeling. Hij heeft meer dan honderd publicaties over dit onderwerp en is betrokken bij verschillende transitieprocessen binnen de overheid, het bedrijfsleven, de maatschappij en wetenschap.

 • Jan Rotmans

  Jan Rotmans

  Jan Rotmans was de eerste hoogleraar in Nederland die op klimaatverandering promoveerde. In 2004 heeft hij het onderzoeksinstituut DRIFT opgericht: Dutch Research Institute For Transitions. Daarmee werd hij professor in transities & duurzaamheid aan de EUR. Naast zijn wetenschappelijk werk wil hij ook een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de samenleving. daarvoor is een radicale omslag, een transitie, noodzakelijk.

 • Emma Clemens

  Emma Clemens

  Emma Clemens is VN jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling. Als jongerenvertegenwoordiger spreekt ze veel jongeren over klimaatverandering en lobbyt ze voor meer (inter)nationale ambitie voor een leefbare toekomst. Naast haar bezigheden als jongerenvertegenwoordiger studeert ze International Economics en Rechtsgeleerdheid aan de EUR.

   

 • Jan Stoop

  Jan Stoop (pitch)

  Jan Stoop is universitair hoofddocent Gedragseconomie bij de ESE. In zijn onderzoek focust hij op de externe validiteit van laboratorium- en veldexperimenten m.b.t. sociale voorkeuren. Hij initieerde het plan om de standaard voor de catering van het ESE personeel te veranderen: de standaard is nu plantaardig, en vlees/zuivelproducten kunnen apart besteld worden.

 • Jon de Ruijter

  Jon de Ruijter

  Jon de Ruijter is, naast zijn functie als directeur Sport van de EUR, tevens verantwoordelijk voor alle "student-led" duurzaamheidsactiviteiten van de EUR. In een nieuw opgezette stichting worden alle duurzaamheidsprojecten zoals de Hub, het Erasmus Food Lab, de Thrift Hub etc. gefaciliteerd om het algemene bewustzijn rondom duurzaamheid op de campus te stimuleren.

Meer informatie

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, stuur dan een mail naar sustainable@eur.nl.