Honeyland
Documentaire

Documentaire: Honeyland

Begindatum

maandag, 19 okt 2020, 18:30

Einddatum

maandag, 19 okt 2020, 20:15

Locatie
Erasmus Paviljoen, Theater
Gesproken taal
English

Ontdek het belang van de bijen voor ons eco-systeem in deze documentaire die wel lijkt op een speelfilm. Met een introductie van onze eigen campus-imker en in samenwerking met de Erasmus Sustainability Hub.

Over de film: Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

Tamara Kotevska (1993) en Ljubomir Stefanov (1975) filmden drie jaar in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië, en keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat. Naast 8 internationale awards, bekroond met maar liefst drie prijzen en bedolven onder lovende kritieken op het vermaarde Sundance Festival.

Engels ondertiteld

Let op: er zijn 2 screenings op 1 avond.

Honeyland Trailer

Meer informatie

Datum: 19 oktober 2020
Tijd 1: 18.30 -20.15 uur Inloop: 18.15u
Tijd 2: 21.00 – 22.45 uur Inloop: 20.45u 
Locatie: Erasmus Paviljoen, theater
Ticket: gratis (aanmelden verplicht via onze ticketshop).

Georganiseerd door Studium Generale en de Erasmus Sustainability Hub