Duo-tentoonstelling Henri Jacobs en Koen Taselaar

Datum
donderdag 13 apr 2017, 00:00 - vrijdag 7 jul 2017, 00:00
Type
Algemeen
Voeg toe aan agenda

De tentoonstelling JA TA TA JA is te zien in de Erasmus Gallery van 13 april 2017 tot 7 juli augustus 2017.
Opening 13 april 16:00 uur.
Wij nodigen u graag uit om bij de opening aanwezig te zijn.

Voor het eerst is het werk van Koen Taselaar en Henri Jacobs samengebracht in de duo-tentoonstelling JA TA TA JA in de Erasmus Gallery, Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor deze gelegenheid gaan Taselaar en Jacobs een samenspel aan waarbij het werk niet alleen naast elkaar maar ook letterlijk over elkaar heen gepresenteerd zal worden.

In het werk van Koen Taselaar (1986) staan naast het beeld vaak letters en tekst centraal. Bestaande of zelf gemaakte letters en lettertypes worden door Taselaar gecreëerd, gestapeld, gestructureerd en samengesteld als tekst en als vorm, waardoor er een enorme gelaagdheid ontstaat. Zijn vaak humorvolle vindingrijkheid en directe manier van werken stralen vrijheid en grenzeloosheid uit.

De tekeningen van Henri Jacobs (1957) worden gekenmerkt door een virtuoze techniek, zeer nauwkeurig en speels tegelijkertijd. Sinds 2003 werkt Jacobs aan het project 'Journal Drawings", een voortdurende serie tekeningen waarin Jacobs steeds opnieuw met uiterste precisie motieven en vormen ontwikkelt. In het werk van Jacobs zijn vaak verwijzingen te vinden naar de kunstgeschiedenis en kunstenaars zoals bijvoorbeeld Matisse en Jasper Johns.

Meer informatie

*naast tekeningen maakt Jacobs ook wandkleden. Voor de trappenhuizen van de gerenoveerde UB van de Erasmus Universiteit heeft Jacobs twee grote wandkleden ontworpen, die te zien zijn na de openstelling van de UB mei 2017.

Tentoonstelling JA TA TA JA: 13/04 tot 7/7, ma-vrij 9-18
Erasmus Gallery AB-57, Erasmus building (gang tussen Theil Building C-hal en Aula Erasmus Building) 
Info EUR Art Affairs E: art-affairs@eur.nl T: +31 (0)10–40 82 802.

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen