EUR KINOsofie: Ex Machina (2014) + Jos de Mul (uitgesteld)

Professor

Prof. Jos de Mul

Datum
donderdag 16 apr 2020, 21:00 - 23:45
Type
Algemeen
Locatie

KINO Rotterdam (Gouvernestraat 129-133, 3014 PM Rotterdam)

Bestel tickets Voeg toe aan agenda

In 2020 lanceren ESPhil en KINO een nieuwe filmreeks: EUR KINOsofie. Verschillende ESPhil-hoogleraren kozen een van hun favoriete films, die zij van een filosofische inleiding komen voorzien. De tweede film in deze reeks is: Ex Machina (2014).

Dit is één van onze favoriete sci-fi’s uit het afgelopen decennium en ook de keuze van hoogleraar wijsgerige antropologie Jos de Mul. In deze prachtig geschoten thriller van debuterend regisseur Alex Garland (schrijver 28 Days Later/The Beach, die later Annihilation zou regisseren) wordt de relatie tussen mens en AI/robots op de proef gesteld, met verregaande gevolgen. Inmiddels zijn de maatschappelijke discussies over mogelijkheden en gevaren nog heviger dan in 2014, waarbij ook De Mul zich met veel publicaties in de discussie mengde, onder meer over de verandering van ons zelfbeeld door de opkomst van AI. In zijn inleiding gaat hij in op de vragen die Ex Machina oproept.

Ex Machina (2014)

Caleb, een 26-jarige programmeur die werkzaam is voor het grootste internetbedrijf ter wereld, wint een wedstrijd waarbij hij een week mag doorbrengen in het buitenverblijf van Nathan, de teruggetrokken CEO van het bedrijf. Wanneer Caleb echter aankomt op de afgelegen locatie, ontdekt hij dat hij moet deelnemen aan een vreemd en fascinerend experiment waarin hij te maken krijgt met de eerste echte kunstmatige intelligentie, ondergebracht in het robotische lichaam van een aantrekkelijke vrouw

Kino

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen