(GEANNULEERD T.N.O.) Promotie C.A.E. (Casimir) Kouwenberg

Promotor

Prof.dr. M.A.M. Mureau

Promotor

Prof.dr. J.J. van Busschbach

Co-promotor

Dr. L.W. Kranenburg

Datum
woensdag 16 dec 2020, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Gesproken taal
Dutch
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 16 december 2020 verdedigt C.A.E. Kouwenberg zijn proefschrift, getiteld: ‘Psychological Impact and Cost-Effectiveness of Breast Cancer Surgery’.

In de gezondheidszorg zijn interventies er doorgaans op gericht het leven van de patiënt te verlengen en/of de kwaliteit van leven te verbeteren. Deze twee aspecten, een langere levensduur en een betere kwaliteit van leven, worden gecombineerd in de uitkomstmaat Quality Adjusted Life Years (QALY’s). Patiënten bij wie borstkanker is vastgesteld, zullen zich over het algemeen concentreren op het eerste doel: zij willen de kanker overleven. Na de diagnose bestaat de eerste keuze, die een patiënt met borstkanker en haar chirurg samen zullen moeten maken, uit een borstsparende operatie gevolgd door radiotherapie (borstsparende therapie, ofwel breast conserving therapy: BCT) of een borstamputatie (mastectomie). Indien zij kiezen voor een mastectomie, zal de patiënt voor een vervolgkeuze komen te staan: of en hoe zij haar borst wil laten reconstrueren. In dit proefschrift werd onderzocht wat deze keuzes betekenen voor de patiënt, maar ook voor de samenleving, die de kosten draagt van de behandelkeuzen.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen