Leeskabinet-lezing: Kristien Hemmerechts over 'Ik ben Emma' - VOLGEBOEKT

Begindatum

donderdag 17 sep 2020, 20:00

Einddatum

donderdag 17 sep 2020, 21:15

De Geus

Emma Houthuys heeft alles wat een jonge vrouw zich kan wensen: geld, een mooi huis, liefhebbende ouders, leuke stiefbroers, looks.

Wanneer een lang vergeten stiefzusje weer komt opdagen, lijkt haar geluk compleet. En dan krijgt ze er nog een stiefbroer bij, zo eentje voor wie iedereen valt. Emma’s voornemen om altijd single te blijven wankelt. Welke keuzes moet ze maken?

Ruim twee eeuwen geleden publiceerde Jane Austen Emma. Roman én hoofdpersonage werden wereldberoemd. Hoe zou Emma’s leven eruitzien als ze nu leefde? Die vraag stelt Kristien Hemmerechts zich in Ik ben Emma. Ze ontdekt dat de wereld onherkenbaar veranderd is, maar sommige dingen veranderen nooit.

Het rijke oeuvre van Kristien Hemmerechts (1955) bestaat uit romans, verhalenbundels en autobiografische essays. Ze werd veelvuldig bekroond, onder meer met de Frans Kellendonk-prijs en de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap. Het succes van uiteenlopende boeken als Taal zonder mij (1997), Gitte (2011), De vrouw die de honden eten gaf (2014), Alles verandert (2015), Er gebeurde dit, er gebeurde dat (2016), Wolf (2018) en Het verdriet van Vlaanderen (2019) is exemplarisch voor de reikwijdte en het belang van haar werk.

Meer informatie

Let op: vanwege de coronamaatregelen is er slechts een zeer beperkte hoeveelheid zitplaatsen. Meld u aan via leeskabinet@eur.nl. Uitsluitend toegang voor leden van het Leeskabinet met een bevestigde reservering.

Locatie: Senaatszaal, Erasmus Building (voormalig A-gebouw)

Aanvang lezing 20.00 uur, tot 21.15.

Na afloop signeert de auteur. Boekverkoop door boekhandel v/h Van Gennep.

Vanwege de coronamaatregelen is er geen horeca voorafgaand aan en na afloop van de lezing. Het interview wordt opgenomen en zal via de website terug te zien zijn.