Leeskabinet-lezing: Martin Michael Driessen

Begindatum

woensdag, 24 jan 2018, 20:00

Einddatum

woensdag, 24 jan 2018, 21:15

Kamer
Senaatszaal, Erasmus Universiteit Rotterdam

Plaats van handeling is een naamloos kustdorpje in Joegoslavië, waar twee mannen elkaar jarenlang afpersen zonder dat van elkaar te weten. Postbode Andrej eist anoniem een maandelijks bedrag van Josip, de beheerder van het plaatselijke kabelspoorbaantje. Josip op zijn beurt begint, eveneens anoniem, Andrej te chanteren, wanneer hij op bewijs stuit dat de ambtenaar geld verduisterde.

Maar terwijl tussen de twee een aarzelende vriendschap ontstaat én hun geboorteplaats tijdens de uitbrekende Balkanoorlog van een Joegoslavisch dorp letterlijk tot een Kroatisch dorp wordt gebombardeerd, groeit De pelikaan (ondertitel: ‘een komedie’) uit tot een subtiel en gelaagd pareltje. Een geestig en tegelijk compassievol verhaal over wederzijds afhankelijke mannen die elkaar én zichzelf bedriegen, en tergend langzaam hun ondergang tegemoet gaan.

Over Martin Michael Driessen
Martin Michael Driessen (
Bloemendaal19 april 1954) is een Nederlands acteur, regisseur, vertaler en schrijver. Hij debuteerde in 1999 met de roman Gars, die genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs. Zijn novellenbundel Rivieren uit 2016 werd bekroond met de ECI Literatuurprijs.
           

 

Meer informatie

Woensdag 24 januari 20.00-21.15 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Gratis toegang, ook voor niet-leden (zonder vooraanmelding)

www.leeskabinet.nl  of 010-4081195